23948sdkhjf

Mangel på betonelementer forsinker byggeboom

På grund af krisen har mange betonfabrikker nedlagt produktionslinjen, og det skaber nu problemer for det ventede byggeboom.
2011 var udset til at være alle tiders års for byggebranchen, men det ventede boom udebliver.

Årsagen er ganske enkelt, at branchen mangler betonelementer.

- Helt banalt er der simpelthen kø for at få betonelementer i øjeblikket. Som følge af krisen har betonfabrikkerne nedlagt nogle produktionslinjer og droslet kapaciteten ned. Derfor er det sund fornuft, at fristen for at påbegynde byggerierne bliver udskudt tre måneder, siger Bent Madsen, direktør i Boligselskabernes Landsforening, til Altinget.

Han henviser til, at socialminister Benedikte Kiær (K) kort før valget besluttede at udsætte fristen for, hvornår byggerierne skal være påbegyndt fra 9 til 12 måneder.

Nybyggeri går i stå
Baggrunden er, at grundkapitalen – der er kommunernes medfinansiering af projekterne – ved indgangen til 2011 blev sat op fra 7 til 14 procent i et forsøg på at sætte skub i byggeriet.

Det fik kommunerne til at give tilsagn om at bygge 17.000 almene boliger, hvoraf cirka halvdelen altså lige nu ligger stille på grund af manglen på betonelementer.

Boligselskabernes Landsforening forventer dog fortsat, at tilsagnene realiseres. Til gengæld kommer nybyggeriet efter alt at dømme til at gå i stå, da Socialministeriet i år blot har fået tilsagn om byggeri af 35 almene boliger.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095