23948sdkhjf

Cowi usikre på fremtiden

Omsætning og indtjening blev øget i årets første halvår, men gældskrisen gør det sværere at spå om fremtidsudsigterne for rådgivningskoncernen.
Cowi kom ud af 1. halvår med en nettoomsætning på 2.376 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 5 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Når driftsresultatet renses for valutakursudsving har vi i første halvår forbedret indtjeningen fra driften med cirka 20 mio. kr. sammenlignet med sidste år. Det er et acceptabelt resultat set i lyset af den globale finansielle krise og et vanskeligt marked, siger Lars-Peter Søbye, koncernchef og CEO.

Frugten høstes i 2012
Til gengæld er resultatet før skat ikke fulgt med den øgede omsætning, hvilket dog har sin naturlige forklaring.

- Umiddelbart efter nytår introducerer vi bl.a. et nyt globalt økonomi-, projekt- og ressourcestyringssystem, der skal forbedre vores konkurrencekraft og indtjeningsevne betydeligt. Investeringen vil påvirke vores indtjening negativt i 2011, men vi forventer, at se de første resultater af investeringen allerede i 2012, siger Lars-Peter Søby.

Fokus på transport, vand, energi og sundhed
Cowi konstaterer en øget konkurrence på det internationale marked, og det har fået koncernen til at fokusere endnu mere på især fire højvækstområder, der rummer et stort potentiale i fremtiden.

Det drejer sig således om transport, vand, energi og sundhed.

Som eksempel på succeshistorier herunder nævner Cowi selv, at man har vundet opgaven som bygherrerådgiver på udbygningen af Hillerød Sygehus. Desuden fremhæves det, at Cowi har vundet opgaven med at udføre den jernbanetekniske detailplanlægning i den 19,5 km lange Follo-tunnel mellem Oslo og Ski i Norge samt indgået en aftale om projekteringen af den nye Izmit Bay Crossing bro i Tyrkiet.

Håb om at øge i forhold til 2010
Dette til trods tør Cowi ikke komme med helt eksakte prognoser for fremtiden.

- Vi tror dog, at vores tilstedeværelse i de relativt stærke økonomier i Skandinavien og inden for infrastruktur globalt, vil betyde, at vi vil øge vores omsætning, indtjening, indtjeningsmargin og likviditet sammenlignet med 2010, siger Lars-Peter Søbye.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156