23948sdkhjf
>

Efter konkursen: Nyt selskab tjener millioner på gamle opgaver

Kabi Entreprise ApS, selskabet Birger Daurehøj startede omkring konkursen i Daurehøj Erhvervsbyg i december sidste år, tjener millioner. 

3,9 mio. kr. før skat var resultatet i selskabets første leveår for at være helt præcis. Det viser årsrapporten for periode, og det regnskab dækkede kun perioden fra den 30. november 2018 til den 30. juni i år.  

Efterfølgeren Kabi Entreprise

Kabi Entreprise ApS er navnet på selskabet etableret omkring konkursen i Daurehøj Erhvervsbyg i december 2018. Birger Daurehøj har titel af direktør og Karina Pedersen, hans samlever, er ifølge CVR-registret den officielle ejer. Navnet, Kabi, er da også en sammentrækning af Karina og Birger.

Efter Daurehøj Erhvervsbygs konkurs overtog Kabi 31 af de 87 ansatte, ligesom selskabet købte en del af aktiviteterne fra konkursboet.

Læs mere: Daurehøj-konkursen: Direktør starter nyt selskab

I forbindelse med, at Birger Daurehøjs etablerede sit nye firma op mod årsskiftet 2018-2019, fortalte han, at planen var at arbejde videre med en del af de Daurekøhj konkurs-berørte projekter, herunder et boligbyggeri for Bolig Korsør, to erhvervsbyggerier for Nordea Ejendomme i København.

Og netop opgaver disse overtaget efter konkursramte Daurehøj Erhvervsbyg skæppede godt i Kabi Entreprises kasse.

Opgaverne udføres via en række datterselskaber. Blandt dem er selskabet FD Park - KABI ApS, Holbæk den største bidragsyder med 1,5 mio. kr. til moderselskabet, Kabi Entreprise. FD Park står for at færdiggøre en entreprise i Avedøre for ingrediens- og enzymfirmaet Chr. Hansen, som Daurehøj Erhvervsbyg vandt tilbage i november 2017. Dengang var der tale om en hovedentreprise til 80 mio. kr.

–  Der har været rigtig me­get ekstraarbejde, som har bidraget til overskuddet i selskabet. Vi har været i gang i næsten to år og er ikke færdige før til sommer. Bygherrens projekt var ikke helt klar, og derfor har det trukket ud. Der har været noget installationsarbejde, der skulle klares, før vi kun­ne komme videre, forklarer Birger Daurehøj til Nordvestnyt. 

Læs også: Efter konkursen: Flere Daurehøj-selskaber drejer nøglen

De øvrige fire datterselskaber, der bidrager med samlet 2,1 mio. kr. til Kabi Entreprise, er Lyngby Hovedgade - KABI ApS, Holbæk, Korsør - KABI ApS, Holbæk samt Naverland - KABI ApS og Holbæk Slagterigrunden - KABI ApS, Holbæk.

Datterselskaber vil blive lukket ned i takt med, at opgaverne afsluttes og garantiperioderne udløber, fortæller Birger Daurehøj  til Nordvestnyt.

Daurehøj Erhvervsbygs konkurs

Daurehøj Erhvervsbyg grundlagt af Birger Daurehøj i 2003 overtog Tømrergaarden i Tuse A/S i 2006 og tilkøbte Grevinge Maskinsnedkeri i 2010. Med virkning fra 2012 fusionerede selskaberne, og blev dermed samlet i én virksomhed, under navnet Daurehøj Erhvervsbyg A/S.  

Selskabet Daurehøj Erhvervsbyg A/S indgav mandag den 3. december 2018 konkursbegæring ved Skifteretten i Holbæk. Ugen før havde selskabet rundsendte et brev til sine underleverandører med budskabet.   

Ifølge brevet er det mangel på likviditet, der tvinger Daurehøj Erhvervsbyg – som havde en egenkapital på 29 mio. kr. og 83 ansatte med udgangen af det regnskabsår 2017 – til at kaste håndklædet i ringen.

 

Kabi Entreprise ApS
mio. kr. 30. nov 2018 - 30.. juni 2019
Bruttofortjeneste 11,45
Driftsresultat  0,97
Resultat før skat 3,96
Årets resultat 4,38
Aktiver i alt 15,29
Egenkapital i alt 4,9
Gns. antal ansatte 19
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2019.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11