23948sdkhjf

Kompliceret stålkonstruktion rejst i Aarhus

Mandag afholdes rejsegilde for det nye væksthus i Botanisk Have, hvor en ny stålkonstruktion nu danner en ny fornem profil på byens skyline.
Støtte fra Realdania og Aarhus Kommune har gjort det muligt for Aarhus Universitet at bygge et nyt væksthus, renovere de unikke gamle huse og skabe et nyt formidlingscenter.

Med rejsegildet fejres håndværkernes og entreprenørernes indsats for at fuldende det karakterfulde byggeri, der ligesom de gamle huse er tegnet af det aarhusianske arkitektfirma C.F. Møller.

De eksisterende væksthuse opført i 1969 er placeret i den østlige ende af parken langs en højderyg og terrænet skråner således væk fra bygningerne på begge sider. Det nye hus er placeret vest for de gamle huse og følger skråningen ned mod Den Gamle By.

Et nyt markant vartegn
Det nye væksthus opføres i stålprofiler i en kompliceret asymmetrisk form, som læner sig let mod nord. Formen giver et godt lysindfald i de mørke perioder af året og er tilpasset de landskabelige forhold i haven.

Stålprofilerne vil i løbet af efteråret blive beklædt med en let dug af et gennemsigtigt plastmateriale (EFTE), som har gode optiske og isolerende egenskaber. I designet er der lagt stor vægt på æstetik og funktion, og når huset står færdigt sidst på året, vil Botanisk Have få et nyt markant vartegn med optimale vilkår for de tropiske planter.

Samtidig med byggeriet af det nye væksthus renoveres de gamle huse, der bl.a. får nye vand- og elinstallationer. Hertil kommer istandsættelse af træværk og bærende konstruktioner. Det eksisterende tropehus omdannes til et formidlingscenter med udstillinger, klasselokaler og publikumsfaciliteter i form af cafe og lounge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11