23948sdkhjf

Forlænget frist til almene nybyggerier

Regeringen fjerner nu administrative barrierer for det almene nybyggeri. Det sker for at sikre gennemførelsen af de mange tilsagn, der blev givet i 2010.
I bestræbelserne på at øge væksten har regeringen nu besluttet at fjerne de administrative barrierer for nybyggeriet.

Konkret forlænges fristen med tre måneder, således at boligorganisationerne nu har 12 måneder til at få projekterne så langt frem, at byggeriet kan påbegyndes.

- Det er afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at sikre beskæftigelsen i byggeriet. Derfor forlænger regeringen nu de frister, der er for at sætte gang i byggeriet af almene boliger. Dermed sikrer vi, at de rekord mange byggeprojekter, som er på tegnebrættet i den almene boligsektor, kan gennemføres, siger socialminister Benedikte Kiær.

I 2010 blev der givet tilsagn til opførelse af godt 17.000 nye almene boliger. Efter de gældende regler skal disse byggerier være klar til påbegyndelse senest ni måneder efter tilsagnet er givet, dvs. senest 1. oktober 2011. Det har ikke været muligt for alle boligorganisationer.

Derfor er der en risiko for, at disse byggerier ikke ville blive gennemført, og det vil betyde færre arbejdspladser i byggebranchen. Denne udvikling skal det nye initiativ være med til at forhindre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127