23948sdkhjf

67 træ-boliger vokser frem på Toppen

Nu tages endnu et skridt for udviklingen af Roskilde-bydelen Trekroner. Det sker med starten på opførelsen af det almene boligprojekt Toppen, der som navnet indikerer, ligger på en bakketop i Trekroner. 

Boligselskabet Sjælland står bag projektet, der består af 67 nye almene boliger under byggekonceptet Bolig-træ. Bebyggelsen udformes som en ringbebyggelse med seks mindre blokke i tre etager og en bypark i midten af bebyggelsen, der skaber et byrum for beboere og naboer. 

Roskildes borgmester Tomas Breddam tog første spadestik forleden til boligprojektet, der forventes klar til indflytning for beboerne primo 2021. 

- Som borger i Trekroner har jeg set frem til dette byggeri længe. Ikke alene er det et flot byggeri, men den udbredte anvendelse af træ i byggeriet gør det også mere bæredygtigt. Det er en god bonus at få med, og jeg glæder mig til at følge byggeriet, sagde Tomas Breddam ifølge en pressemeddelelse fra Boligselskabet Sjælland. 

Bolig-træ nummer to
Boligselskabet Sjællands første Bolig-træ projekt ligger i Skademosen i Trekroner, som også var det første Bolig-træ projekt i Danmark. Toppen er boligselskabets andet Bolig-træ projekt, men flere planlægges. 

- Som alment boligselskab har vi pligt til at gå foran med innovative løsninger og sikre, at grønne løsninger, sund fornuft og god økonomi går hånd i hånd. Og netop denne kombination er faktisk mulig, hvis man planlægger godt, fortæller direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland. 

Bolig-træ konceptet er udviklet af Adserballe & Knudsen, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Holmsgaard A/S Rådgivende Ingeniører og Thing Brandt Landskab. Dominia A/S Rådgivende Ingeniører er bygherrerådgiver.  

Let for arkitekterne
Udover de klimamæssige aspekter ved Bolig-træ konceptet, giver det ifølge pressemeddelelsen også større frihedsgrader for arkitekterne, da elementerne kan udarbejdes i næsten alle mål. 

- Boligerne kan således grupperes og forskydes, og dermed kan der skabes en arkitektur, der danner miljø på en måde, der tit savnes i nye bebyggelser, fortæller byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland. 

Indeklimaet fremhæves som unikt i træbyggerier. 

- En af de helt store fordele ved at bygge med CLT er, at indeklimaet er helt enestående, hvilket vi supplerer med at bruge allergivenlige materialer i videst mulige omfang, siger produktionsdirektør Rasmus Rømer Lausen fra Adserballe & Knudsen A/S, der står for opførelsen af både dette træbyggeri og Boligselskabet Sjællands øvrige Bolig-Træ boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109