23948sdkhjf

Praktikere, pionerer og politikere snakker renoveringer og besparelser

Boligministeren giver også sit syn på, hvordan vi får et mere klimavenligt byggeri

Flere energirenoveringer og andre energieffektiviseringer skal på den politiske dagsorden. I hvert fald hvis det står til direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, som sætter byggeriets bidrag til klimaloven til debat på dette års Building Green. 

- I dag energirenoverer vi kun 0,5 pct. af vores bygningsmasse. Vi burde mindst renovere 2 pct. Vi er meget bagud, siger Lene Espersen i en pressemeddelelse. 

I hende optik kunne løsningen være særligt grønne finansieringsordninger og en forpligtelse fra de offentlige bygherrer til at gå forrest med energirenoveringer. Hvis en større del af de offentlige ejendomme bliver energirenoveret, vil det have en mærkbar CO2 effekt, føre nye teknologier med sig og inspirere mindre bygherrer til at følge trop, lyder det:  

- Offentlige bygherrer forvalter nogle af de største ejendomme herhjemme. Begynder de at energirenovere, vil det betyde meget for CO2 regnskabet. I en anden skala er i de private husejere, som ikke altid har et incitament for at energirenovere. Husejere bor i gennemsnit syv år i deres hus. Indenfor den tidshorisont kan det ikke betale sig at bruge 300.000 kr. på at skifte taget. Her kunne vi se på, om vi kunne introducere nogle nye finansieringsmuligheder, så de private husejere kan få hjælp til at foretage de nødvendige investeringer, siger Lene Espersen. 

I debatten på Building Green får Lene Espersen følgeskab af partner i Tredje Natur Flemming Rafn, direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen, vicepræsident for bæredygtighed i Velux Ingrid Reumert og Radikale Venstres klimaordfører Ida Auken. 

Boligministeren taler om klimavenligt byggeri
Efter Danske Arkitektvirksomheders debat går Kaare Dybvad på scenen. I hans egenskab af boligminister er han blevet fulgt med stor opmærksomhed i branchen. 

Kaare Dybvad vil fortælle sit syn på, hvordan vi får et mere klimavenligt byggeri, og hvilken rolle digitalisering spiller i processen mod et sundt, sikkert og holdbart bæredygtigt byggeri.

 

Debatten Danske Arkitektvirksomheder: Byggeriets bidrag til Klimaloven afholdes torsdag d. 31. oktober kl. 9.15 på Building Greens hovedscene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125