23948sdkhjf

Sika Footwear overtager dansk konkurrent

Brynje i Sæby bliver fremover en del af Sika Footwear. Sammen vil de to danske producenter af sikkerhedsfodtøj udnytte en stærk markedsposition til at styrke eksporten.
Den danske producent og distributør af sikkerhedsfodtøj, Sika Footwear i Herning, vokser nu i størrelse.

Det sker med overtagelsen af konkurrenten Brynje i Sæby, og dermed sætter de to traditionsrige virksomheder sig solidt på toppen af det danske marked for sikkerhedsfodtøj.

- Vi ser opkøbet som en yderligere styrkelse af vores markedsposition. Vi får tilgang til en større kundeportefølje – fra mindre kunder til storaftagere, som vi fremover kan tilbyde et endnu bredere sortiment, siger salgs- og marketingdirektør Søren Holstein Thygesen fra Sika Footwear.

Stærkere platform til eksportmarkedet
Udover konsolideringen på det danske marked ser Søren Holstein Thygesen også perspektiver i forhold til øget eksport efter opkøbet.

- Vi får nu en langt stærkere platform til eksportmarkedet med både Sika Footwears og Brynjes sortimenter inden for både sikkerhedsfodtøj og træsko, siger han.

I det hele taget ser Søren Holstein Thygesen opkøbet af Brynje som en videreførelse af den positive udvikling, som Sika Footwear befinder sig i. I 2010 firedoblede virksomheden sin bundlinje med et realiseret overskud på 5,9 mio. kroner:

- Med opkøbet forventer vi, at fremtidens vækst bliver båret af effektiviseringer, produkt- og konceptudvikling og styrkelse af salgsaktiviteterne i såvel Danmark som udvalgte eksportmarkeder, og at det vil generere både øget omsætning og indtjening, slutter salgs- og marketingdirektøren.

Om virksomhederne
Sika Footwear begyndte sin produktion af træsko i Herning for mere end 140 år siden. Selskabet tegnes i dag af 4. generation i familien, Ole Engelbredt. Omkring halvdelen af omsætningen er stadig baseret på egenproduktion, som produceres i Ukraine.

Sika sælger fortrinsvis sit sikkerhedsfodtøj til byggeri- og håndsværksbranchen og til virksomheder inden for industri, levnedsmiddel og landbrug. Desuden har selskabet det danske agentur for sikkerhedsfodtøj fra finske Jalas og italienske Cofra samt støvlemærkerne Tretorn og Dunlop.

Brynje har siden 1885 produceret sko og udvikler i dag sin egen kollektion af sikkerhedsfodtøj, der afsættes fortrinsvist til industrielle storaftagere. Brynjes produktion foregår i dag i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094