23948sdkhjf

Byggeriet skiller sig positivt ud

Mens virksomhedernes samlede indenlandske salg faldt med 1,0 % fra juni til juli, kunne Bygge & Anlæg glæde sig over pæn fremgang, viser tal fra Danmarks Statistik.
Danmarks Statistiks tal for virksomhedernes samlede indenlandske omsætning viser et sæsonkorrigeret fald på 1,0 % fra juni til juli.

Det er især detailhandlen og transportbranchen, der trækker ned, mens byggeriet mærker fremgang.

Ifølge chefanalytiker Torben Mark Pedersen fra Dansk Erhverv er nedgangen i detailhandlen et tegn på, at det kniber med at genskabe optimismen hos de danske forbrugere, som i vid udstrækning fortsat vælger at holde pengene i lommen.

- For at den økonomiske vækst herhjemme skal være selvbærende, så kræver det, at der kommer gang i det danske privatforbrug og i de private investeringer. En faldende indenlandsk omsætning for juli forværrer sortsynet i dansk erhvervsliv, og det kan bidrage til at forbrugerne holder endnu mere på pengene. Siden juli er den europæiske gældskrise for alvor er brudt ud, og aktiekurserne rasler ned for tiden. Ikke just en udvikling som skaber optimisme hos forbrugerne, siger han i en kommentar på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Omsætningen i bygge og anlæg steg i juli med 4,2 % efter et fald på 3,7 % i juni. Det tyder på, at der i de seneste måneder for alvor er kommet gang i de offentlige investeringsprojekter, vurderer Dansk Erhverv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079