23948sdkhjf

Dansk Halbyggeri bygger ved fredet ballonhangar

Dansk Halbyggeri A/S skal i samarbejde med KBS Byg A/S  opføre et ridecenter ved den nyrestaurerede Ballonhangar på Islands Brygge i København. Opgaven udføres i totalentreprise for Realdania By og Byg og forventes at stå færdig til sommer 2020.

- Ballonhangarens hestefaciliteter skal være top moderne, men samtidig indgå i en historisk kontekst. Bygningen skal arkitektonisk gå i dialog med den fredede ballonhangar, der tidligere husede militærets observationsballoner. Mødet mellem nyt og gammelt, har gjort hele projekteringen omkring ridecentret til en meget spændende opgave, fortæller Malene Black, salgschef i Dansk Halbyggeri via en pressemeddelse.

Den 100 år gamle ballonhangar på Islands Brygge er en af de sidste to af sin slags i Europa. Den fredede bygning, der vidner om en særlig epoke i dansk militærhistorie, har siden 2017 været en del af Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme. Nu etableres et nyt ridecenter ved den fredede hangar. 

Ridecentret på 1.900 m² kommer til at rumme en stald med 30 hestebokse i åben forbindelse med en 20x40 meter stor ridebane.

Fredet i 2014

Den 100 år gamle træbygning, der fungerede som ballonhangar blev fredet af kulturstyrelsen i 2014. I 2017 købte Realdania By & Byg hangaren for at restaurere den og dermed sikre den unikke bygningsarv. Ballonhangaren udlejes til Københavns kommune og skal fortsat benyttes til fritidstilbud, herunder ridning. Ridecentret bliver dermed en del af et nyt pejlemærke for kulturmiljøet omkring Amager Fælled. Med det nye ridecenter får ”Rideklubben Ridevenner”, helt nye faciliteter og undgår dermed lukning, grundet sikkerhedsmæssige forhold i den gamle hangar.

Det nye ridecenter på Artillerivej ligger på et gammelt militærområde, som også inkluderer den såkaldte ballonpark, der i dag fungerer som selvejende boligområde.

Oprindeligt blev ballonhangaren brugt til at observere præcisionen i artilleriet der blev affyret ud over Fælleden, der dengang var øvelsesterræn. I 1961 blev hangaren gjort til ridehal af det Københavnske Politi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079