23948sdkhjf

Byggeriet vokser internationalt

Danske arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører oplevede international fremgang i 2010.
Med en vækst på 1,5 % på de internationale markeder i 2010 er danske arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører tilbage på vækstsporet.

Det fremgår af den seneste eksportprofil, som er udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri.

De tre branchegrupper er i de senere år blevet markante aktører på de internationale markeder, og efter et lille tilbageslag i 2009 er den samlede sektor nu igen i fremgang. Bedst er det gået for de rådgivende ingeniører og arkitekterne, der har oplevet en vækst i den internationale omsætning på henholdsvis 15 % og 12 %.

Entreprenørerne må derimod notere sig en tilbagegang på 11 % i forhold til 2009. For den samlede sektor udgør de internationale aktiviteter 41 % af den totale omsætning i 2010, hvilket er den højeste andel nogensinde.

Peter Theibel, international konsulent i Danske Arkitektvirksomheder:
- Den globale krise var hård for vore virksomheder, men nu går det atter fremad med den udenlandske omsætning i medlemmernes regnskaber. I 2010 har vi endda set en stigning i eksportens andel af den samlede omsætning i arkitektvirksomhederne.

Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører:
- Endnu engang lykkes det for de danske rådgivende ingeniører at styrke den internationale forretning til trods for den globale økonomiske krise. Vi ser det som en bekræftelse af, at de rådgivende ingeniørfirmaer vælger den rette forretningsmodel ved at kombinere eksporten af viden fra Danmark med lokal etablering gennem datterselskaber. Hermed styrkes rådgivernes internationale vækst, men i høj grad også den danske forretning.

Henriette Thuen, afdelingschef i Dansk Byggeri
- Entreprenørerne oplevede endnu et år med tilbagegang, men viljen til at arbejde i udlandet er stærkere end nogensinde før. Tilbagegangen kan ikke bare forklares med den internationale finanskrise. Da et enkelt projekt ofte ligger på 300-600 mio. kr., vil et eller to projekter kunne skabe en forskydning. Men vi ser, at viljen er der, og virksomhederne har opstartet aktiviteter på 12 nye markeder rund om i verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094