23948sdkhjf

Arena-planer i Tønder droppes

I det sydjyske er Tønder Arena A/S og Tønder Kommune blevet enige om at stille et ambitiøst arena-projekt i bero på grund af juridiske problemer med konstruktionsformen.
Efter længere tids arbejde og omfattende undersøgelser bliver planerne om Tønder Arena nu stillet i bero. Det er selskabet bag arena-planerne, Tønder Arena A/S, og Tønder Kommune enige om.

Det overordnede mål med Tønder Arena var især at skabe nye og bedre rammer både for eliteidrætten og breddeidrætten i Tønder Kommune.

Projektet skulle realiseres i et samarbejde mellem de private investorer i Tønder Arena A/S og Tønder Kommune. Forskellige muligheder for en samarbejdsmodel har været i spil, men det har ikke været muligt at finde en juridisk holdbar konstruktion. Og ingen af parterne kan løfte opgaven alene.

- Vi har under hele forløbet haft en god dialog og et godt samarbejde, og begge parter har vist engagement og udfoldet store bestræbelser på at fremme projektet. Men trods den gode vilje og den positive indstilling hos alle er det desværre ikke muligt at komme i mål. Det må vi erkende, og det tager vi nu konsekvensen af og dropper projektet, oplyser Hans Schmidt fra Tønder Arenas bestyrelse.

23,7 mio. kroner til opgradering af Tønderhallerne
Borgmester Laurids Rudebeck ærgrer sig også over, at det ambitiøse projekt ikke bliver til noget.

- Det ville have været et stort løft for fritidslivet i Tønder Kommune, men det går jo ikke altid, som man ønsker, siger han og fremhæver, at den tunge beslutning er truffet i enighed mellem parterne, siger han og fortsætter:

- Nu må vi se fremad og tage andre skridt til at udvikle og styrke fritidstilbuddene. Den første opgave bliver at få renoveret fritidsområdet i Tønder. Derfor har vi i den netop indgåede budgetaftale besluttet at afsætte 5,7 mio. kroner i 2012 til opgradering af Tønderhallerne og yderligere 6 mio. kroner i hvert af årene 2013-2015. Som næste step skulle vi også gerne have gjort noget ved campingpladsen og vandrerhjemmet, siger borgmesteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11