23948sdkhjf

Valbys gamle Grønttorv klar til ny bebyggelse

2.500 m² butikker, 4.500 m² boliger og 2.000 m² p-kælder er på tegnebrættet i Valby, hvor Arkitektgruppen netop er hyret til at udvikle 1. etape af det tidligere Grønttorv.
Grønttorvet København A/S og Arkitektgruppen A/S har indgået en aftale om udvikling og salg af en række nye butikker og boliger på det nuværende parkeringsareal foran DEG´s gamle bygning.

Projektet vil komme til at bestå af ca. 2.500 m² butikker i stueplan, samt 4.500 m² boliger og tilhørende ca. 2.000 m² parkeringskælder.

Byggestart er planlagt til medio 2012, og det hele forventes færdigt til indflytning i september 2013.

Port til kommende bydel
Beliggenheden er i top ved indkørslen til den nye spændende bydel på det gamle Grønttorv. Derfor forventer begge parter stor interesse for projektet, og flere butiksoperatører har da også allerede vist interesse.

- Det er vores første konkrete resultat i bestræbelserne på at flytte vores aktiviteter i Valby til Copenhagen Markets i Høje Taastrup. Samtidig får vi taget hul på at sælge Valbygrunden, og hos Nybolig Erhverv, der har den opgave, er de også begejstrede for aftalen. Vi skal ikke foretage nogen investeringer i startfasen, og Arkitektgruppen løfter arbejdet omkring udvikling og salg af projektet, mens Grønttorvet opnår et provenu for grunden, når det færdige projekt er solgt til en slutinvestor. Dermed passer projektet godt ind i vores strategi og indebærer minimale risici, fortæller direktør Torben Flinch, Grønttorvet.

Om projektet siger direktør Robin Feddern fra Arkitektgruppen:

- Vi er hos Arkitektgruppen meget glade for vores samarbejde med Grønttorvet om udvikling af dette projekt. Beliggenheden af første etape som porten til den kommende nye bydel på Grønttorvsgrunden og den høje synlighed for butikkerne mod Gl. Køge Landevej er unik.

Lokalplanen for hele Grønttorvsområdet forventes endeligt vedtaget sidst på året. Det er endnu ikke besluttet, om boligerne i 1. etape skal opføres som ejer- eller lejeboliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187