23948sdkhjf

Hans Jørgensen & Søn i samarbejde om energirenoveringer

Med indtræden af bl.a. Hans Jørgensen & Søn Entreprenører i Grøn erhvervsvækst partnerskab, er vejen banet for et styrket fokus på energioptimering.
Med indtræden af Hans Jørgensen & Søn Entreprenører og Fjernvarme Fyn styrkes partnerkredsen, der danner grundlaget for Grøn erhvervsvækst.

I løbet af efteråret 2011 cementerer Grøn erhvervsvækst partnerskabet ved at samarbejde med Hans Jørgensen & Søn Entreprenører A/S og Fjernvarme Fyn om efteruddannelsen af håndværkere. Fremad sættes der i foråret 2012 fokus på energirenovering i Odense med bl.a. energimesse og kampagner.

Grøn erhvervsvækst skal skabe 300 nye job inden for byggebranchen ved at fremme udbredelsen af energieffektivt byggeri og energirenovering. Det sker ved at uddanne håndværkere til at kunne løfte opgaven og ved at sætte fokus på fordelene ved energirenovering overfor boligejere.

- Med de to nye partnere er vi rykket endnu tættere på en realisering af målet. Der er et stort uudnyttet potentiale inden for energieffektivisering - mange huse fra før 1980 trænger gevaldigt til at blive opdateret til en ny energimæssig standard. Faktisk har SBI beregnet, at de rentable energibesparelser i bygningsmassen i Danmark ligger på 200 mia. kr. For Odense kommune ligger potentialet i omegnen af 1 mia. kr., så der er masser af job til de håndværksvirksomheder, som vil satse på energirenovering som et nyt forretningsområde og måske gå sammen i nye virksomhedstyper med tværfaglig samarbejde indenfor tømrer, VVS, el og murerfaget, siger Lotte Lindgaard Andersen, Projektleder i Grøn erhvervsvækst.

Ny energiuddannelse for håndværkere på vej
Håndværkerne skal rustes med den nyeste viden inden for energioptimering af privat, offentligt og erhvervsbyggeri, og Hans Jørgensen & Søn Entreprenører ser frem til at efteruddanne deres håndværkere.

- Vores forventninger til et partnerskab med Grøn Erhvervsvækst er blandt andet at kunne være med til at tilrettelægge og forme uddannelsen af håndværkere inden for energioptimering. Vi ser dette initiativ som et skridt i den rigtige retning for fremtidens håndværkere. Vi ser det endvidere som en meget vigtig opgave, at klæde vores håndværksmestre/ledere og svende ordentligt på til dette nye og vigtige marked. Og skal vi gøre os håb om at få del i de mange opgaver, der kommer inden for energioptimering i de kommende år, er det vigtigt, at vores håndværkere er veluddannet og up-to-date med de nyeste regler og materialer, så de kan udføre et godt stykke arbejde af høj kvalitet, udtaler Claus Larsen, koncerndirektør.

De veluddannede håndværkere skal stå klar til at tage hånd om et stort potentiale for energirenovering, ligesom de private boligejere og ejere af større byggerier skal kende til en energioptimerings økonomiske og miljømæssige gevinst. Her er Fjernvarme Fyns gode kontakt til kunder og fokus på energi et plus.

Private kan søge om tilskud til energirenovering af boligen
Fjernvarme Fyn har som målsætning at nedsætte mængden af CO2 og sætter ind på flere fronter for at skabe et bedre miljø.

- Fjernvarme Fyn samarbejder med en række håndværkere, og sammen med Grøn erhvervsvækst indleder Fjernvarme Fyn et uddannelsesforløb for håndværkere med fokus på energirenovering. For at sætte yderligere gang i energieffektiviseringen af bygninger, kan man som privatperson søge om tilskud til at foretage energiforbedringer af sin bolig hos Fjernvarme Fyn, udtaler Direktør ved Fjernvarme Fyn Jan Strømvig.

Også inden for det fynske erhvervsliv er Fjernvarme Fyn en vigtig spiller. Fjernvarme Fyn har blandt andet deltaget i et pilotsamarbejde med Odense Kommune med fokus på energibesparelser i mindre virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125