23948sdkhjf

Tre bud på placeringen af Køges nye kulturhus

Forslagene til et nyt kulturhus omfatter både at samle kulturen og at sprede det ud over flere bygninger, som kan rumme bibliotek, musikskole, en sal- og eventfunktion.
Ny rapport, som Tegnestuen Vandkunsten står bag opstiller samtidig en række fordele og ulemper ved hvert af tre mulige placeringer af Køges nye kulturhus.

Kulturhuset skal favne mangfoldighed og skabe levende kulturhus, der enten er samlet i én bygning eller fordeles over flere bygninger, som kan rumme bibliotek, musikskole, en sal- og eventfunktion. Sådan lyder idéen til et nyt kulturhus i Køge, og nu er der taget et skridt videre i dets realisering.

De tre forslag skal nu drøftes i Køge Byråd og Køge Kysts bestyrelse. Efter planen skal Køge Byråd i slutningen af oktober drøfte rapporten og det videre arbejde med udvikling af kulturhusfunktionerne.

De tre bud på placeringen af kulturhuset
* Kajkanten på Søndre Havn ved den inderste del af havnebassinet. Fordelen ved denne placering er blandt andet en attraktiv og potentielt meget synlig og ikonisk placering, der forbinder havneløb og by. Blandt ulemperne er, at der går lang tid, før dette område er ryddet for havneaktiviteter, og at der kan være nogle begrænsninger og udfordringer, hvis kulturhuset placeres i eksisterende bygninger.

* Området ved Roklubben yderst ved havnebassinet. Den placering er blandt andet attraktiv i forhold til udsigt og havneløb, ligesom den giver en større fleksibilitet i forhold til mulig bygningsvolumen og arkitektur. Men den længere afstand til bymidte og infrastruktur kan blive en udfordring for især biblioteket og kulturhusets sal- og eventfunktion, og der er en risiko for, at bylivet fortyndes for meget.

* Området inden for banen, hvor den nye underføring mellem bymidten og Søndre Havn skal etableres. Med denne placering kan der etableres et ”kulturtorv” som et synligt kulturelt mødested med god tilgængelighed, ligesom et byggeri her kan iværksættes hurtigt. Ulemperne er afstanden til attraktiv udsigt og vand samt begrænsninger for eventuelle senere udvidelser.

Fordele og ulemper ved de tre placeringer og mulige kombinationer uddybes nærmere i rapporten, som også kommer ind på mulighederne for at lade udvikling af kulturtilbud gå hånd i hånd med etableringen af nye fysiske rammer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094