23948sdkhjf

Renovering: 2.400 midlertidige kvm til psykiatriske patienter

Psykiatrisk Afdeling i Svendborg trykkede den 9. oktober på startknappen til en større renovering til 60 mio. kr. Målet er at modernisere rammerne, så sygehuset får en opgradering på niveau med andre psykiatriske afdelinger rundt om i landet. Patienterne skal fremover have gode rammer med enestuer, badeværelser på stuerne, optimale motionsfaciliteter og meget mere. 

Opgaven udføres i totalentreprise af Hansson & Knudsen sammen med AI Arkitekter & Ingeniører og ingeniør Oluf Jørgensen for Region Syddanmark. Modernisering af afdelingerne P1, P2 og P3 svarer til cirka 3.000 kvm, hvortil der kommer opførelse af ny aktivitetshal med nye forbindelsesgange. 

Under renoveringsperioden, der løber frem til foråret 2021, skal patienterne genhuses. Derfor er der blevet opstillet midlertidige pavilloner på parkeringsarealet foran afdelingen, som skal huse patienterne fra afdelingerne P2 og P3. 

Særlige sikkerhedsforanstaltninger
De midlertidige rammer består af 2.400 kvm store pavillonbygninger med 40 værelser fordelt på fire blokke med en hovedbygning liggende på tværs. Det er udlejeren Adapteo, der har leveret pavillonerne, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Selvom byggeriet ikke skal huse patienter fra den lukkede afdeling, har det været nødvendigt at indtænke de helt rigtige sikkerhedsforanstaltninger. Både for at beskytte de ansatte og patienterne: 

- Vi har blandt andet fjernet alle ligaturpunkter, dvs. genstande, som patienter kan bruge til at gøre selvskade. Vi har også forsynet alle vinduesruder med sikkerhedsfilm. Og så har vi etableret særlige genvejssluser, hvor de ansatte hurtigt kan slippe væk eller kan komme kollegaer til undsætning i kritiske situationer, siger Ole Henriksen, projektkonsulent fra Adapteo, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125