23948sdkhjf

Bro rådnet op på syv år: Skulle have holdt i 20

I december sidste år spærrede Viborg Kommune for adgangen til den ellers populære Kjællinghøl-bro, der krydser Gudenåen nær Bjerringbro. De bærende konstruktioner i broen, der blev opført for bare otte år siden, var rådnet i en sådan grad, at passage ikke længere var forsvarlig, lød forklaringen. Nu har kommunen besluttet helt at fjerne broen, hvilket skal ske hurtigst muligt. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det var ellers forudsat i udbudsmaterialet, at broen skulle holde i 20 år, men konstruktionen, der ifølge Midtjyllands Avis består af hele stammer douglasgran samt træsorten Cubiuba, der er anvendt til brodæk og rækværk, er ifølge en syns- og skønsrapport, som Viborg Kommune har fået lavet, så svækket på styrke og bæreevne, at broen ikke kan repareres.

Skønserklæringen og Viborg Kommunes tidligere undersøgelser udelukker mulighederne for at reparere broen. Broen er angrebet alvorligt af råd mange steder, og den er konstrueret af ubeskyttede granstammer. Derfor konkluderer skønsrapporten, at det ikke kan betale sig at reparere på broen, fortæller Rolf Christiansen, Natur og Vand, Viborg Kommune til Viborg Stifts Folkeblad.

Som følge af syns- og skønsrapporten vil kommunen desuden rejse en voldgiftssag, hvis afgørelse forventes at foreligge i løbet af foråret 2021. Viborg Kommune var bygherre på Kjællinghøl-broen, mens opførelsen blev forestået af Skanderborg-virksomheden Wood-ways.com.

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Wood-ways.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125