23948sdkhjf

C.F. Møller vinder andet skoleprojekt på få dage

Vinderholdet på de nye rammer om Horsens Gymnasium & HF blev offentliggjort fredag. C.F. Møller Architects er arkitekt på det 6.300 kvm store og 148 mio. kr. dyre nybyggeri, hvor MT Højgaard er totalentreprenør.  

Nu kommer tegnestuen så med endnu en nyhed fra uddannelsesområdet.

C.F. Møller Architects er netop blevet udvalgt til at designe Glemmen Videregående Skole i Frederiksstad af Østfold Fylkeskommune i Norge. Tegnestuen vandt den åbne tilbudskonkurrence sammen med ingeniør og underrådgiver ÅF Norge samt skolespecialist Kasper Kjeldgaard Stoltz. 

Glemmen Videregående Skole med 660 elever har i dag til huse på fire forskellige lokationer i den sydnorske by. Nu skal skolen samles på Traraveien, hvor projektet bliver en blanding af nedrivning, ombygning og nybyggeri på samlet 15.000 kvm.

 

Flere af uddannelsesinstitutionens bygningerne er i øjeblikket i så dårlig stand, at det skal vurderes, om det kan betale sig at renovere dem, eller om de skal rives ned til fordel for nye bygninger. Samtidig skal Fredrikstads tandklinikker samles og inkluderes i bygningsmassen for den nye skole.

 

- De vil gerne mere over i aktivitetsbaserede arealer, og derfor arbejder vi ikke kun med at samle fire skoler ét sted, men også med at tænke norske skoler på en helt ny måde. Vi glæder os til at bidrage med ny skoletanker og, i samme forbindelse, at kunne blande danske erfaringer med norske, hvor vi vil trække på vores lokale tilstedeværelse, siger Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects, i en pressemeddelelse om projektet.

 

Første skridt i opgaveløsningen bliver at udarbejde en helhedsløsning for den fremtidige samling af Glemmen Videregående Skole. Her skal det defineres, hvordan alle funktioner, der nu samles på Traraveien, kan placeres, og hvordan projektet samlet set bindes sammen.

 

Derefter skal rådgiverholdet i samarbejde med brugerne udarbejde et skitseprojekt, som bearbejder skolens pædagogiske visioner og samtidig har fokus på skolens samlede logistik, tandklinikkens behov og betragtninger i forhold til LCC (Life Cycle Cost)-beregninger.

 

Til sidst udarbejdes et forprojekt, som bliver grundlag for et totalentrepriseudbud. Ifølge planen skal rådgiverholdet transporteres med videre på det udførende totalentreprisehold.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096