23948sdkhjf

PCB-fund i Esbjerg Kommunes bygninger

2 ud af 19 prøver fra 10 udvalgte kommunale bygninger viser et øget indhold af PCB i indeluften.
I starten af juli blev 10 af kommunens bygninger undersøgt for indholdet af PCB i luften. De 10 bygninger er alle opført i perioden fra 1950 – 1976, før det blev forbudt at bruge PCB.

Undersøgelsen af PCB niveauet blev sat i gang på initiativ af Esbjerg Kommune. Forud var gået en screening af alle kommunens bygninger og herefter en udvælgelse af repræsentative bygninger, hvor undersøgelsen skulle gennemføres. Alt sammen i tråd med Esbjerg Kommunes handleplan for PCB i kommunale bygninger. I de 10 bygninger blev der udtaget 19 prøver, og nu er resultaterne klar.

- Generelt har vi ikke et PCB problem i Esbjerg Kommunes bygninger. For at være helt sikre, vil vi dog foretage en mere nøjagtig screening af kommunes bygningsmasse. Det følger vi op med flere prøver af indeluften i udvalgte bygninger med henblik på at analysere for PCB, siger formand for Teknik & Forsyningsudvalget Kim Madsen, som overordnet ansvarlig for den byggetekniske standard i kommunens bygninger.

Øget niveau af PCB ved 2 målinger
PCB indholdet i de 17 prøver ligger på et minimalt eller ikke målbart niveau og giver derfor ikke anledning til yderligere handling. Indholdet i 2 prøver udtaget på Fourfeldtskolen i klasselokaler ligger på ca. 900 ng/pr. m³ luft, hvilket er i området mellem 300 og 2.000 ng/m³ luft, hvor Sundhedsstyrelsen anbefaler, at en varig løsning iværksættes, inden der er gået 2 år. Dermed siger Sundhedsstyrelsen også, at der ikke er et akut problem der forhindre at lokalerne kan anvendes.

Sundhedsstyrelsen anbefaler en hyppigere rengøring og mere udluftning. Det iværksættes nu. Derudover er det besluttet, at der skal tages flere prøver for at måle niveauet af PCB i indeluften på hele skolen. Det sker inden udgangen af oktober 2011.

Samtidig med at Esbjerg Kommune vil undersøge indholdet af PCB i luften på hele Fourfeldtskolen, går jagten nu ind på at finde kilden, som kan være årsagen til den øgede mængde PCB i luften. Først når det er klarlagt, kan Esbjerg Kommune planlægge en varig løsning for at afhjælpe problemet.

Fakta
Der er udtaget i alt 19 indeluftprøver i følgende 10 bygninger:
* Fourfeldtskolen
* Valdemarskolen
* Præstegårdsskolen
* Kvaglundskolen
* Bhv. Kaskelotten
* Rådhuset, Ribe
* Reva, Energivej
* Områdecenter Hedelund
* Esbjerg Lufthavn
* Nordre Skole

Prøverne er udtaget af OBH Rådgivende ingeniører efter retningslinjer i Vejledning for måling af PCB i indeklimaet og analyseret for PCB af Eurofins.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078