23948sdkhjf

Dansk Boligbyg vinder boligprojekt i Herlev

Sammen med Kant Arkitekter, Henrik Jørgensen Landskab, Lyngkilde og Rønslev Andersen er Dansk Boligbyg udpeget som vinder af konkurrence om 46 boliger for Boligforeningen 3B.
På den såkaldte ”Glødelampegrund” i Herlev er tre boligforeninger bygherrer for i alt ca. 300 boliger, der skal projekteres og opføres sideløbende.

Det samlede byggeri er delt op i seks projekter på hver sin storparcel, og på storparcel C er der nu fundet en afgørelse i projektkonkurrencen.

Her skal et team bestående af Dansk Boligbyg, Kant Arkitekter, Henrik Jørgensen Landskab, Lyngkilde og Rønslev Andersen netop udpeget som vinder af konkurrencen om 46 boliger.

To forskellige bebyggelser
For Boligforeningen 3B har teamet skabt to meget forskellige bebyggelser henvendt til forskellige beboergrupper og med hvert sit udtryk. Den ene bebyggelse er et højhusbyggeri med seks toværelses lejligheder og 24 treværelsers lejligheder. Den anden er et rækkehusbyggeri i to plan med 16 fireværelses byhuse.

Højhuset bliver en markant bygning, der vil fremstå som et ikon for hele den nye bebyggelse på den tidligere industrigrund, mens byhusene opføres i bebyggelsens hjerte ved fælles byhave med gadekær.

- I udformningen af bebyggelsen har det været afgørende at udnytte de muligheder, som netop storparcel C byder på samtidig med at forholde sig til de bindinger, den urbane kontekst giver. Ligeledes at respektere de intentioner, der ligger til grund for den samlede situationsplan til Glødelampegrunden. Derfor har vi valgt at skabe to unikke projekter på et højt arkitektonisk niveau med gode funktionelle kvaliteter. Bebyggelser der skaber ideelle rammer for de fremtidige beboere, fortæller projektleder og arkitekt Jakob Sand.

De øvrige bygherrer på Glødelampegrunden er Herlev Boligselskab og Herlev almennyttige Boligselskab.

Læs mere om byggerierne på Glødelampegrunden i artiklen GVL Entreprise skal bygge 47 boliger i Herlev
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094