23948sdkhjf

Gladsaxe får gyldent p-hus med 800 pladser

I februar 2019 blev det første spadestik taget til et p-hus med plads til 800 biler fordelt over 19.500 etagemeter i Tobaksbyen i Gladsaxe. Der bliver også etableret 56 p-pladser i terræn. 

Bjarne Mayland, projektudvikler hos Maycon, som har udviklet p-husprojektet, oplyser, at de første 300 P-pladser allerede er fast aftalt til naboen Company House/NCC. Der er også aftalt p-pladser til medarbejderne i det kommende kontorhusdomicil, som bliver nabo til p-huset. 

NCC er totalentreprenør på projektet. Arkitekt er Holscher Nordberg, mens Krabbenhøft & Ingolfsson er konstruktionsingeniør. NCC Engineering har deltaget med installationsrådgivning samt parametrisk design og endelig har Rambøll stået for brandrådgivningen.  

Ideen til bygnings anderledes arkitektur – et let udtryk, som stål, og den blanke, guldagtige facade giver - har Maycon fået på inspirationstur til blandt andet Tyskland.

Maycon og Tobaksbyen besluttede at opføre det gyldne parkeringshus med halve etager i stedet for de traditionelle hele. Dermed undgår man skarpe kurver, hvorved det bliver nemmere at manøvrere rundt inde i bygningen. For også at opfylde ønsket om at få et lyst, let og venligt interiør anvendes en blanding af stålsøjler og beton i stedet for den velkendte massive beton.

Hele Tobaksbyen vil – efter planen - stå færdig i 2023. Til den tid vil SATS, og de 450 forskellige boligtyper i Gladsaxes nye grønne bydel være suppleret med hotel, kontorhusdomicil, biograf, supermarked, restauranter og cafeer m.m.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aarsleff har solgt sine russiske forretninger
Mangor & Nagels tidligere direktør lander ny toppost
Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på
Dårligste resultat i 20 år: Østjysk entreprenør tror på markant fremgang
Så løber der skinner under Københavns Sydhavn
Ny arbejdsmiljøaftale: Vil stramme regler om asbestarbejde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.079