23948sdkhjf

Bredt branchefelt klar med vejledninger til el-tavler

Fremover bliver det nemmere at få overblik over, at el-tavlen lever op til alle sikkerhedsforskrifter. Dansk El-tavle Forening (Detf) har netop udgivet nye vejledninger for opbygning af Klasse I og II-tavler og opbygning af fordelings- og gruppetavler. Vejledningerne består af tjeklister, og ved at følge dem kan både designere, fabrikanter og installatører af el-tavler være sikre på, at tavlen lever op til lovgivningen.

- Hvis alle følger vejledningerne, vil alle aktører have samme udgangspunkt og større forståelse for hinandens arbejde. Hvad der er logisk eller irrelevant for den ene part, kan være yderst relevant for en anden, og den brede sammensætning i gruppen sikrer netop, at vi kommer hele vejen rundt, siger René Kjemtrup, direktør i Detf.

Vejledningerne er udarbejdet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Detf, Sikkerhedsstyrelsen, Tekniq Arbejdsgiverne – Industri & Installation, Kredsen Af Større El-Rådgivere (Kaser), og en række af Detfs medlemsvirksomheder.

Den brede sammensætning sikrer, at vejledningerne tager hensyn til behovene hos de forskellige aktører. 

Første af flere vejledninger
Målet er, at det skal være nemmere at levere færdige el-tavler, der overholder alle sikkerhedsforskrifter. I arbejdsgruppen er der enighed om, at bedre kommunikation mellem branchens parter er et godt sted at starte, og god kommunikation har der da også været i arbejdsgruppen. 

- Diskussionerne har været livlige, og vi har høvlet nogle knaster af – og sådan skal det være, når en gruppe med forskellige faglige udgangspunkter skal enes om de endelige formuleringer i en vejledning. Samtidig har det været utroligt konstruktivt og skabt større forståelse for andre aktørers arbejdsvilkår, siger René Kjemtrup.

Han håber, at det konstruktive samarbejde i arbejdsgruppen vil række langt ud over de foreløbigt to vejledninger.

- Jeg håber på flere vejledninger fremover, og at vores samarbejde kan bane vejen for at nedbryde siloerne i branchen, så vi samarbejder om at styrke hele el-branchen. Med den stigende digitalisering af automationen i industrivirksomhederne får vi brug for alle gode kræfter for at følge med efterspørgslen, og samtidig betyder konkurrencen fra landene omkring os, at vi skal være effektive, hvis vi skal være konkurrencedygtige, siger René Kjemtrup

De to færdige vejledninger kan hentes på Detfs hjemmeside.

De deltagende foreninger og virksomheder i arbejdsgruppen er: Detf, Kaser, Tekniq Arbejdsgiverne – Industri & Installation, Sikkerhedsstyrelsen, Cubic-Modulsystem A/S, Pro-Automatic A/S og Elogic A/S.

Om Danske El-Tavle Forening

Dansk El-Tavle Forening (DETF) er en brancheforening, der samler danske el-tavlebyggere og de mest betydende leverandører til disse. Gennem uddannelse, vejledning og information sikrer foreningen høj kvalitet for dansk el-tavle produktion.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078