23948sdkhjf

Skou Gruppen bringer boligblok fra 1970erne ind i nutiden

De første indvendige vægge er allerede revet ned, og cirka 30 håndværkere vil inden længe få deres daglige gang på byggepladsen ved Tartuhus på Frederiksberg. 

Den 46 år gamle boligblok skal føres op til nutidens standarder, og bygningen står derfor overfor en helhedsrenovering. 

- Bygningen stod færdig i 1976 og er på mange måder en tidslomme, som i dag trænger til en naturlig opgradering, fortæller Ole Bille Sørensen, der er byggeleder hos Skou Gruppen, som er hovedentreprenør på det omfattende renoveringsprojekt. 

Tartuhus hører under Frederiksberg Forenede Boligselskaber og rummer for nuværende 70 boliger på mellem 91 og 105 kvm fordelt på blokkens otte etager. Men når renoveringen er færdig, bliver der plads til endnu flere beboere. 

To daginstitutioner, som ligger placeret på 1. sal og i stueetagen, bliver nedlagt til fordel for 17 nye lejligheder. Blandt dem kommer en delelejlighed, hvor beboerne kan bo sammen i et moderne bofællesskab. 

Væk med giftige byggematerialer
Listen over forbedringer, som kommer til at præge fremtidens Tartuhus, tæller blandt andet udskiftning af højhusets indre facadepartier, nye badeværelser i lejlighederne, forbedrede udearealer, udskiftning af elevatorer, døre og vinduer. 

- Kort sagt, så kan man sige, at vi skaber tidssvarende familieboliger, lyder det fra Peter Jerichau, der er arkitekt og partner i Domus Arkitekter, som er totalrådgiver på renoveringsprojektet. 

Han peger blandt andet på, at 1970ernes linoleumsgulve på badeværelserne udskiftes til fordel for moderne klinker, og at de nye glasfacader bliver energioptimerede, så lejlighederne fremover vil kunne holde bedre på varmen i de kolde vintermåneder.    

Udover de forbedringer, som vil kunne ses med det blotte øje, indebærer renoveringsprojektet også, at alle miljøbelastende materialer bliver udskiftet med miljøvenlige alternativer. 

- Hvert byggemateriale har sin levetid, og for Tartuhus er det nu tid til en udskiftning. Som byggeleder er det rart at vide, at alle giftige byggematerialer som for eksempel asbest, PCB og blyholdig maling bliver fjernet fra bygningen, fortæller Ole Bille Sørensen. 

Renoveringen af Tartuhus løber frem til foråret 2021.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094