23948sdkhjf

KPC vinder trekampe om 100 millioners talentcenter

Et center for talentudvikling er på vej i Herning, hvor KPC netop vundet opgaven med at bygge en ny skole samt udvide Sportscenter Herning. 

Den samlede pris for det store byggeprojekt bliver i omegnen af 100 mio. kr., skriver Herning kommune i en pressemeddelelse. 

Tre firmaer var prækvalificerede til at byde på projektet, og tirsdag blev Herning Byråd præsenteret for vinderprojektet, som er udarbejdet af KPC Herning i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og ÅF Buildings. 

Det er eleverne på Brændgårdskolens Talentklasser, som i 2021 kan se frem til at bytte lokalerne på Skolen på Sønderager ud med nye rammer ved Sportscenter Herning. 

Samtidig udvides sportscentret med blandt andet en ny opvisningshal med plads til 2000 tilskuere og en række andre faciliteter, og hovedindgangen vendes mod Herning by med en ny forplads. 

- Der er en række rigtige fine arkitektoniske greb i vinderprojektet. At få en ny samlet ankomst til centret vil løfte hele området. Samtidig leverer vi med den nye opvisningshal og en ekstra mindre hal nogle meget tiltrængte kvadratmeter, som foreningslivet i Herning har efterlyst længe, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Johs. Poulsen, i pressemeddelelsen.

Fakta: Byggeriet

Det samlede byggeri bliver på omkring 9000 kvm og er budgetteret til godt 100 mio. kr.
Det er planen, at talenteleverne flytter ind i den nye skole i 2021.
Byggeriet udføres af KPC Herning A/S i samarbejde med ÅF Buildings og Årstiderne Arkitekter.

Skolen
Brændgårdskolens Talentklasser har cirka 200 elever fordelt på ni klasser på 7. 8. og 9. årgang.

Sportscenter Herning
Sportscenter Herning udvides med en ny opvisningshal. Hallen er dels tiltænkt at rumme kampe på eliteniveau, hvor der er kan være op mod 2000 tilskuere, dels som et nødvendigt supplement i det daglige, hvor de nuværende haller har en meget høj belægning.
Dertil bygges yderligere en ekstra hal, og en række mindre faciliteter, der vil binde centret bedre sammen.

Om forpladsen
En del af byggeprojektet er samtidig at etablere en ny fælles hovedindgang for Sportscenter Herning og skolen. Derudover etableres en ny forplads i den sydøstlige del mod Brændgårdvej.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094