23948sdkhjf

Rubow vinder stort renoveringsprojekt i Holbæk

910 almene boliger skal fremtidssikres hos Holbæk Boligselskab, som netop har udpeget sit rådgivningsteam.
Tilbage i februar 2010 tildelte Landsbyggefonden godt 200 mio. kroner til en omfattende renovering af boligbebyggelsen Ladegårdsparken i Holbæk.

Projektet kom et stort skridt nærmere en realisering, da bygherren Holbæk Boligselskab/Domea forleden satte navn på vinderen af rådgivningskonkurrencen.

Arkitekt på projektet bliver Rubow Arkitekter, der har udarbejdet det vindende forslag i samarbejde med Kuben Management, Orbicon og landskabsarkitekterne Opland.

Et torv af pæle
Opgaven indeholder en høj grad af brugerinddragelse og består i renovering af 83 opgange fordelt på 22 blokke, herunder sammenlægning af lejligheder, etablering af nye altaner samt opførelsen af et nyt torv centralt i bebyggelsen.

Det nye torv udformes som et cirkulært ’massiv’ – en koncentration af rumdannende søjler, der danner grundlag for nye funktioner og aktiviteter. Det enkle koncept giver mulighed for fleksibel indretning, så torvet kan varieres, rumligt og funktionelt, både over døgnet og over årstiderne.

Søjlerne kan varieres i højde og intensitet, hvorved der åbnes for nye anvendelser og aktiviteter som lysning, biotop, vandspejl, klatrezoner, særlige stiforløb, og ikke mindst, muligheder for midlertidige iscenesættelser og indretninger.

Nyt altankoncept
De nye altaner udformes som funktionelle og halvgennemsigtige krystaller, der gennem forskellig orientering og udformning tilfører bebyggelsen en ny dynamik. Forslaget fremhæves for at tilføre facaderne et nutidigt, ekspressivt element, uden at dette kompromitterer den grundlæggende, modulære struktur.

Ved at farvesætte undersiden af altanbundene tages der højde for, at disse udgør et vigtigt arkitektonisk element for mennesker, der færdes i bebyggelsen. I forslaget koordineres denne farvesætning med farverne i bebyggelsens kunstudsmykkede gavle, så der opstår en lokalt forankret identitet for hver af de berørte blokke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093