23948sdkhjf

Fælles spadestik til syddansk milliardprojekt

Onsdag den 13. november tog rektor for Syddansk Universitet, SDU, og dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet 1. spadestik til SDU Sund, en ny fakultetsbygning, der skal forbinde universitet og det nye universitetshospital og styrke forskning og samarbejde. 

De bygger SDU Sund

Byggeriet af SDU Sund er opdelt i alt seks entrepriser – fire storentrepriser og to fagentrepriser – med en samlet kontraktsum på 960 mio. kr. 

MT Højgaard A/S - Råhus og byggeplads
Bravida Danmark A/S – Tekniske installationer
Guldfeldt Nielsen A/S - Komplettering
Fjelsø Entreprise A/S - Facader
Labflex A/S - Laboratorieinventar
Phønix Tag Fyn A/S – Tagdækning

Anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra bygherren, Vejdirektoratet, bød velkommen og gav ordet til rektor for Syddansk Universitet, Henrik Dam, der talte om den nye fakultetsbygnings betydning for universitetet.

Med SDU Sund bliver universitetets fem fakulteter bundet sammen med det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH, som er under opførelse. Nærheden skal fremme samarbejdet mellem universitet og hospital og styrke forskning, uddannelse og behandling. 

De første udgravninger på pladsen begyndte i oktober, og støbning af bygningens bundplade forventes påbegyndt i januar 2020.

Når SDU Sund er opført, flytter Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fra dets nuværende lokation til universitetets campusområdet, hvorved Syddansk Universitet i Odense samles. 

50.000 kvm til uddannelse og forskning

SDU Sund er 50.000 m2 og består af tre etager, der skal rumme laboratorier, kontorer, undervisningslokaler, auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut. 

Vejdirektoratet bygger til Syddansk Universitet, og fakultetsbygningen forventes ibrugtaget i starten af 2023. 

Syddansk Universitet er organiseret i fem fakulteter: Det Humanistiske Fakultet, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet. 

Projektet har en bevilling på cirka 1,4 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156