23948sdkhjf

Stor donation sikrer ombygning af oplevelsescenter

Oplevelses- og Formidlingscentret Kongernes Jelling er klar til at fordoble sit areal takket været en bevilling på 34 mio. kroner fra Villum Fonden og Velux Fonden.
Et af tidens største museumsbyggerier er nu klar til at gå i gang i Jelling, hvor Oplevelses- og Formidlingscentret Kongernes Jelling har udviklet et visionært ombygningsprojekt i samarbejde med Wohlert Arkitekter.

Arbejdsmarkedets Feriefond donerede tidligere på året 9,4 mio. kroner til projektet, og med en bevilling på yderligere 34 mio. kroner fra Villum Fonden og Velux Fonden er det økonomiske fundament nu sikret.

- Vi er meget glade for, at fondene har valgt at støtte Oplevelses- og Formidlingscenter Kongernes Jelling med så stort et beløb. Lige nu er vi i fuld gang med at realisere Helhedsplanen for Jelling Monumenterne, som skal understøtte den fantastiske fortælling om verdensarven i Jelling. Med donationen får vi mulighed for at binde Monumentområdet og Oplevelses- og Formidlingscentret tæt sammen, siger Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Rige, regent og religion
Ombygningen og udvidelsen betyder, at der bliver mere plads til formidling og oplevelse samt et naturligt flow gennem formidlingsrummene. Donationen gør det muligt at etablere en tagterrasse på den nordlige fløj, hvorfra besøgende kan få overblik over området.

Af hensyn til det visuelle udtryk fra monument-området bliver terrassen omkranset af et glasrækværk. Trappen og elevatoren etableres med en glastop, så de syner mindst muligt.

- Donationen gives os mulighed for at udvide formidlingen med fortællinger om Danmark og danskerne med udgangspunkt i Harald Blåtands Jellingsten og dens tre temaer; rige, regent og religion. Visionen er at skabe et af de førende centre i Danmark inden for brugen af digitale formidlingsformer. Det at centret er placeret ved verdensarven betyder, at gæsterne dels vil kunne besøge det autentiske monument-område, dels opleve flere lag af historien, siger Dan Arnløv, formand for Kultur- og Borgerserviceudvalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078