23948sdkhjf

Her samler Region Syddanmark sin data

11 måneder efter første spadestik blev fejret var der igen klapsalver, taler og snoreklipning ved Kolding Sygehus, hvor Region Syddanmarks nye datacenter blev indviet mandag. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Datacentret på godt 600 kvm er opført i totalentreprise af Coromatic i Odense.

Det nye datacenter erstatter regionens nuværende datacentre i Esbjerg og Odense og bliver fremover basen for de servere, som skal styre den enorme mængde data, der skal til for at drive alle regionens it-systemer. Det er en opgave, der vokser i de kommende år, hvor regionen tager nye, store fælles it-systemer i brug. 

Da datacenteret betegnes som regionens ”data-hjerte” er der tale om en lukket bygning, der er godt sikret imod uvedkommende indtrængning. 

- Med det nye datacenter har vi en fremtidssikret løsning, som lever op til de voksende krav til fysisk sikkerhed, driftsstabilitet og svartider for regionens systemer, sagde formand for Digitaliseringsudvalget Mette Bossen Linnet (V), i sin indvielsestale.

Fakta om datacenteret

Regionen afsatte i 2018 25 mio. kr. til at etablere det nye regionale datacenter på den matrikel, der blev ledig, da psykiatrien sidste år flyttede fra Kolding Sygehus til Vejle. 

Datacenteret har et grundareal på ca. 600 kvm plus teknikinstallationer og har fysisk plads til 100 rackskabe.  

Centeret er 100 pct. uafhængigt af Kolding Sygehus. Det indeholder en stor hal med to serverrum, som får komplet adskilte forsyninger af strøm, køling og brandslukning, så programmer og it-systemer kan køre videre i tilfælde af fx strømnedbrud, vedligeholdelse eller systemfejl.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125