23948sdkhjf
>

Dansk Halbyggeri skærer måneder af Viborg-projekt

Centralt element i kultur- og kongresbyggeri står nu færdig - seks måneder før tid

Da Dansk Halbyggeri i starten af 2018 vandt totalentreprisen på Tinghallen i Viborg til 62 mio. kr.  var bygherre noget skeptisk, da planlægningen satte aflevering af den nye store koncertsal til 1.december 2019. Det skriver entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

Men nu er tvivlen gjort til skamme. 

Tinghallens Store Sal med de tilhørende nødvendige faciliteter, er klar til aflevering den 20.november 2019 - et halvt år før tid. 

Med både ombygning, tilbygning og nybygning på kultur- og musikhuset Tinghallen har projektet undervejs været karakteriseret af komplicerede on site-løsninger, som er i samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter og EKJ Rådgivende ingeniører. 

– Alle tilhørende driftsfaciliteter som f.eks. toiletter og garderobe er også klar. Der laves en midlertidig indgang til salen på den modsatte side af foyeren, da vi ved, at hurtig ibrugtagning naturligvis har stor økonomisk betydning. Også fremdriften i Foyerområdet er så god, at vi forventer at kunne aflevere foyeren før tid, siger projektchef Bent Storgaard fra Dansk Halbyggeri i pressemeddelelsen. 

Tinghallen er Viborg Kommunes store kulturprojekt, der skal styrke byens kulturelle profil.

Fakta: Tinghallen Viborg

Faciliteter: 5.500 kvm ombygning og 2.100 kvm tilbygning

Entreprisesum: 62 mio.

Bygherre: Viborg Kommune

Totalentreprenør: Dansk Halbyggeri

Arkitekt: Mangor & Nagel Arkitekter

Ingeniører: EKJ Rådgivende Ingeniør 

Opgave: Ombygning- og tilbygning af eksisterende faciliteter: herunder udvidelse af foyer, bar, kontor og lounge, der sammenbygges med det nye hotel samt opførelse af ny koncertsal. Huset indrettes med garderobe, barer, toiletter, kunstnerfaciliteter, kontorer og lounge- områder. Dertil kommer anlæggelse af 2.000 kvm forplads. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.175