23948sdkhjf

MT Højgaard vinder over NCC og Per Aarsleff i Aalborg

Entreprenør er fundet til byggeriet af ny fakultetsbygning til Aalborg Universitet, AaU Sund i Aalborg.  

– Vi har valgt at tildele MT Højgaard A/S entreprisen, da de havde det stærkeste og økonomisk mest fordelagtige tilbud, siger projektleder Lasse Rud Pedersen fra Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, i en pressemeddelelse. 

Entrepriserne i kontrakten er tidligere vurderet til at udgøre cirka 335 mio. kr..

MT Højgaard A/S, NCC A/S og Per Aarsleff A/S blev i april prækvalificeret til at byde på opgaven.

AaU Sund blev udbudt via udbudsformen konkurrencepræget dialog, hvilet gav de tre prækvalificerede mulighed for at påvirke indholdet i det endelige udbudsmateriale via afholdte dialogmøder. Der var tilbudsfrist i oktober. 

AaU Sund er et nyt byggeri til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Byggeriet vil rumme forsknings- og studiefaciliteter samt administrative funktioner og vil via en koblingszone forbinde fakultetet og Nyt Aalborg Universitetshospital.  

Fakultetsbygningen, der bliver cirka 22.400 kvm, består af to atriumbygninger og en mellembygning. 

Læs også: NCC når milepæl i Brønshøj

Med den valgte entreprenør er byggestarten nært forestående, hvilket Aalborg Universitet byder velkomment. 

Kontraktindgåelsen forventes at ske primo december.

Fakultetsbygningen forventes færdigbygget i 2. halvår af 2022.

Vejdirektoratet er bygherre

Ansvaret for gennemførelse af byggeriet i Aalborg overgik i marts 2018 til Vejdirektoratet, der vil varetage rollen som bygherre.

Samtidig overtog Vejdirektoratet styringen af Niels Bohr Science Center og Statens Naturhistoriske Museum samt et byggeri ved Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Syddansk Universitet i Odense.

Overflytningen blev truffet i kølvandet på problematiske projektforløb med voldsomme budgetoverskridelser. Blandt andet på Niels Bohr Bygningen, som på daværende tidspunkt var blevet mere end 1,5 mia. kr. dyrere end budgetteret.

Vejdirektoratets ansvar vil udelukkende være gennemførelse af projekterne. Den efterfølgende drift varetages fortsat af Bygningsstyrelsen,.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157