23948sdkhjf

C.C. Contractor skal bygge nyt plejecenter i Lind

Fem af landets store entreprenørfirmaer har dystet om totalentreprisen på et nyt supermoderne plejecenter i Lind til knap 100 mio. kroner. I sidste uge fald afgørelsen.
Herning Kommune har besluttet at opføre et nyt, moderne plejecenter i Lind med 64 plejeboliger og 10 daghjemspladser.

Konkurrencen om at opføre det store projekt er netop afsluttet, og C.C. Contractor har vundet totalentreprisen i skarp konkurrence med MT Højgaard, Brødrene A & B Andersen, NCC Construction og KPC Herning.

Det nye plejecenter får et boligareal på 4.625 m² og serviceareal på 1.800 m². Det samlede anlægsbudget er sat til 98,8 mio. kroner. Byggeriet forventes at gå i gang i marts 2012 og skal stå klar til indvielse i maj 2013.

C.C. Contractor har tegnestuen Arkitec og ingeniørfirmaet Midtconsult som underleverandører, og sammen skal de nu realisere et banebrydende plejecenter, hvor det nyeste inden for moderne robotteknologi vil blive taget i brug.

Ny teknologi i plejen
- Vi har store forventninger til vores nye plejecenter i Lind, da det er første gang at vi indfører velfærdsteknologi i plejen af vores ældre borgere. Målet er, at de teknologiske hjælpemidler vil give personalet mere tid til omsorg og samvær med beboere og brugere. Vi ved fra talrige undersøgelser, at omsorg og nærvær giver øger livskvaliteten hos de ældre, så derfor lader vi robotter hjælpe med en række af de praktiske opgaver, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget Anne Marie Søe Nørgaard.

Ifølge udvalgsformanden vil plejecentret få robotstøvsugere og robotplæneklippere. I alle boliger installeres toiletter, hvor toiletsæderne er udstyret med vaske- og tørrefunktion. Boligerne vil også få tv-skærme med kalender, opdatering af nyheder fra aktivitetscentret, nyhedsinformationer fra plejecentret og mails fra andre brugere, læge, tandlæge eller pårørende.

Social- og Sundhedsudvalget har også diskuteret brugen af baderobotter, men her vil man indtil videre afvente erfaringerne fra igangværende pilotprojekter i andre kommuner.

- Før vi beslutter, hvilke teknologiske hjælpemidler vi helt konkret vil vælge at indføre, vil vi godt have effektvurderingerne af de tiltag, som bl.a. foregår i Horsens Kommune. Ligeledes vil vi tage en drøftelse med Ældrerådet og brugerne, udtaler Anne Marie Søe Nørgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093