23948sdkhjf

Studerende sikrer millionbesparelser hos Confac

Gennem en uges intensiv innovationscamp har 70 studerende udviklet nye koncepter og modeller til brug i betonvirksomhedens fremtidige produktion.
- Resultatet er overvældende. Flere af de studerendes løsninger kan umiddelbart implementeres i virksomheden og kan bane vej for millionstore og øjeblikkelige besparelser gennem en mere rationel produktion og sparede arbejdstimer.

Direktør og medejer Erling Holm fra betonvirksomheden Confac A/S i Randers er begejstret over de resultater, som 70 danske og internationale studerende bygningskonstruktører har skabt på blot en uge.

I samarbejde med University College Nordjylland har Confac afholdt innovationscamp, og direktøren kan med tilfredshed konstatere, at det går stærkt, når 70 ambitiøse studerende og deres undervisere samler kræfterne.

- Resultaterne taler for sig selv. Som virksomhed har vi sparet mange omkostningstunge udviklingstimer, og de løsninger, som ikke umiddelbart kan omsættes til virkelighed, udgør som forstudier en stærk platform for videreudvikling i eget regi, forklarer Confac-direktøren.

Jørn Utzons appelsinskræl
Erling Holm fortæller, at Confac – foruden beskrivelse af firmaets fundament og vision – spillede ind med syv konkrete cases bygget over ganske krævende problemstillinger i virksomhedens logistik og produktion, og han er imponeret over de studerendes måde at tackle udfordringerne på.

- De studerende har masser idéer, store visioner og modet til at forfølge dem ud af boksen uden at være hæmmet af traditioner og faktuel viden. De eksperimenterer med det umuliges kunst, de kombinerer tingene på nye måder, og de leger sig frem til holdbare horisontale løsninger på samme måde som arkitekt Jørn Utzon, da han, inspireret af en appelsinskræl, konstruerede operahuset i Sidney.

- Alle sagde det var umuligt, men Utzon gjorde det alligevel og vandt hele verden, fastslår Confacs direktør og tilføjer, at de studerendes indsats rækker videre end de konkrete resultater:

- I det snævre konkrete perspektiv virker de studerendes innovative tilgang til opgaverne som en kreativ dynamo i virksomhedens eget fortsatte udviklingsarbejde, og på den lange bane ser vi samarbejdet mellem virksomheder, uddannelser og studerende som et helt centralt omdrejningspunkt i betonbranchens udvikling, siger han.

En hjørnesten i uddannelsen
Hos University College er studieleder Bruno Larsen stolt over de studerendes resultater, og han understreger nødvendigheden af et tæt samarbejde mellem virksomheder og uddannelser:

- Uddannelserne er ikke ’øde øer’. Vi har brug for inspiration fra virksomhedernes virkelighed, og samarbejdet mellem uddannelser og erhvervslivets virksomheder udgør en helt nødvendig hjørnesten i vores arbejde med konstant at styrke og forme vores uddannelser, så de matcher fremtidens ændrede behov, siger Bruno Larsen og pointerer at samarbejdet med Confac ikke er en enlig svale.

- Vi har tidligere med betydelig succes blandt andet gennemført tilsvarende samarbejder med fiberbetonvirksomheden Cembrit, trappefabrikken Dolle, træelementfabrikken Roust og Vinduesfabrikken Inwido, ligesom vi gennem vores mentorordning konstant arbejder på at udvide og udvikle samarbejdet med virksomhederne. Det fortjener både virksomhederne og vores studerende, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688