23948sdkhjf

BM Byggeindustri fusionerer selskaber

En stærkere ekstern profil skal sikre yderligere fremgang i virksomheden, der med en række store ordrer på hånden står stærkere end længe.
Med virkning fra den 1. oktober 2011 fusionerer BM Tag og BM Byggeindustri og føres videre under navnet BM Byggeindustri A/S.

De to selskaber har i forvejen samme ejer og bor under samme tag på Lupinvej 18 i Hobro, så internt sker der ingen forandringer, fortæller projektudvikler Mogens Madsen til Building Supply:

- Der er nok nogle få arbejdsgange, der bliver lettere, men fusionen sker udelukkende for at koncentrere indsatsen udadtil.

Styrket national profil
BM Byggeindustri er grundlagt i 1978 som en traditionel tømrer-/snedkervirksomhed, mens søsterselskabet BM Tagkassetter fulgte efter i 1987. Det blev i 2006 til BM Tag, som i de senere år har oplevet stor fremgang i salget af præfabrikerede boksmoduler til boligbyggerier over hele landet.

Aktiviteterne i BM Tag omfatter i dag således meget mere end tagkassetter, og det er en anden årsag til sammenlægningen, fortæller Mogens Madsen:

- Navnet BM Tag har givet anledning til en vis forvirring, fordi det har været svært at relatere navnet til de ydelser, som vi leverer. Det nye navn er mere dækkende. Desuden har BM Byggeindustri primært været kendt i lokalområdet, hvor BM Tag har haft en mere national profil, så det er klart, at vi nu sigter mod at styrke kendskabet til vores samlede vifte af ydelser over hele landet, forklarer han.

Stigende aktivitetsniveau
Beslutningen om at fusionere de to selskaber kommer på et tidspunkt, hvor virksomheden for alvor synes at have lagt krisen bag sig.

I sidste regnskabsår realiserede moderselskabet, BM Byggeindustri Holding, et overskud på 6,44 mio. kroner før skat – en fremgang på knap 5 mio. kroner – og i 2011 har en række større projekter bidraget til et stigende aktivitetsniveau.

- Der har været god aktivitet de sidste 3-5 år, men med de seneste projekter skal der flere hænder til, og vi er så småt begyndt at se på mulighederne for at øge produktionskapaciteten, siger Mogens Madsen.

Blandt de nyeste ordrer er 52 plejeboliger ved Toftegaarden i Aarhus, 114 boliger på Gl. Skagensvej i Frederikshavn, 47 boliger for Herlev Almennyttige Boligforening samt 92 boliger for KAB. Sidstnævnte er del af KAB’s AlmenBolig+-projekt, og Mogens Madsen fortæller, at der er option på yderligere et par hundrede boliger – alle i Storkøbenhavn.

Som noget nyt har BM Byggeindustri udvidet sit sortiment med præfabrikerede badekabiner. De første godt 100 kabiner er allerede rullet ud fra fabrikken i Hobro, og der er flere på vej. Ifølge Mogens Madsen påregner virksomheden at bygge badekabiner til alle eksisterende projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156