23948sdkhjf

NCC underskriver milliardkontrakt på supersygehus

Opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland kan nu gå i gang. 

Region Hovedstaden har underskrevet den endelige kontrakt med NCC som hovedentreprenør. Kontrakten på projektets første fase udgør cirka 1,2 mia. kr. ud af den samlede entreprenøropgave på cirka 2,4 mia. kr. Det oplyser entreprenørkoncernen i en pressemeddelelse.

Det nye Nordsjællands Hospital er det sidste af de store supersygehuse, der skal opføres i Danmark. 

Det samlede byggeteam, altså Nyt Hospital Nordsjælland, NCC og projektets totalrådgivere Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, har brugt perioden efter sommerferien på at finde tekniske og metodemæssige optimeringer, og nu kan NCC gå i gang på grunden med selve bygge- og anlægsopgavens første fase.

Det nye hospital i Nordsjælland 

  • Ca. 2,4 mia. kr. i udbudssum for entreprenøropgaven 
  • Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden 
  • Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter 
  • 118.000 kvm 
  • +310.000 borgere i optageområdet 
  • +500.000 ambulante behandlinger om året 
  • 70.000 akutte indlæggelser om året 
  • 570 ensengsstuer

Hospitalet bliver placeret i de naturskønne omgivelser i den nye bydel Favrholm i Hillerød, og den samlede byggeperiode ventes at tage fire år. 

Læs også: Forsyning Helsingør har fundet vinderen af 50 millioners genbrugsplads

Skal gøre sig fortjene til fase to og tre
NCC blev udpeget som hovedentreprenør tilbage i juni i år, og den underskrevne kontrakt gælder alene projektets fase et, der omfatter byggemodning, jord-, kloak-, beton- og stålarbejder. 

Samtidig skal NCC stå for udbud og indkøb af entrepriser til lukning med facader og tag, altså tag, vinduer mv. der gør bygningen tæt, samt en serviceby til hospitalet - fase to. Endelig skal NCC stå for udbud og indkøb af entrepriser vedrørende aptering, altså udførelsen af de faste, indvendige dele af bygningen, installationsfag, fx ventilationer, rør og kabler, og terrænarbejde - fase tre. 

Forudsætningen for at fase to og fase tre kan indgå i NCCs hovedentreprise er, at indkøb og styring af entrepriserne kan holdes inden for bygherrens budget, hvilket NCC sammen med bygherre skal vurdere i næste fase. 

– Det kræver en dedikeret entreprenør at skabe så stort et hospital til borgerne, og NCC får en nøglerolle i at sikre, at hospitalet bliver noget særligt. Vi har store forventninger til NCC. Det gælder især i forhold til at drive en effektiv og digitaliseret byggeproces, hvor vi kan følge tidsplaner og budget nøje og på den baggrund træffe de rette beslutninger sammen, siger Henrik Schødts, projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland. 

Læs også: 234 lejligheder for 243 millioner – NCC melder færdigt arbejde

Opførelsen af hospitalet bliver det største enkeltstående byggeprojekt i Nordsjælland nogensinde. Den lave bygning på fire etager er formet som en firkløver og strækker sig over 118.000 kvm. Korte gåafstande for patienter og personalet er kombineret med udsigt til haver og natur, fordi der er evidens for, at det gavner patienternes bedring.

Projektet bliver løbende ordreregistreret igennem projektperioden i forretningsområdet NCC Building Nordics.

 

Læs mere om: NCC
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142