23948sdkhjf

Kiwa-certifikater midlertidigt fredet

EN1090-certifikater fra Kiwa er også gyldige efter på mandag. Midlertidig ordning fundet. Tidshorisonten er ukendt

EN1090 certifikater fra Kiwa bliver ikke ugyldige mandag, uanset om Kiwa bliver de-notificeret som certificeringsorgan eller ej.

Det står klart efter et møde fredag, hvor den danske akreditteringsmyndighed DANAK var blandt deltagerne.

Dermed kan en lang række danske smedevirksomheder ånde lettet op.

LÆS også: DI kræver her og nu løsning på certificeringskaos

Årsagen til fredningen er, at det tager tid at gennemføre en de-notificering. Blandt andet skal der ske en høring i forhold EU.

Kiwa: I kan fortsat producere

Kiwa har efter mødet meddelt sine kunder i en mail, at de fortsat kan producere på En1090 certifikatet mandag.

"Vi har netop modtaget information fra DANAK om, at vores kunder kan producere på deres certifikater indtil en evt. de-notificering er gennemført. Vi er selvfølgelige glade for denne beslutning, som er truffet på et møde med DANAK og trafik og bygge- og boligstyrelsen", står der i mailen, hvor der også står følgende.

 "I kan hermed fortsætte jeres produktionen under EN1090 og ISO3834, indtil I hører nærmere". 

DI: Det er positivt

Fra Dansk Industris side har der dagen igennem været presset på for en løsning for ikke at lamme produktion og levering af bygningsstål fra på mandag.

Og DI's ekspert i standardisering, seniorchefkonsulent Mette Peetz-Schou, er meget tilfreds af resultatet af mødet mellem styrelsen, Kiwa og DANAK i dag.

- Vi synes, det er super positivt, at der er fundet en løsning, siger Mette Peetz-Schou med henvisning til, at de af Kiwa certificerede virksomheder fortsat kan producere efter certifikatet.

- Der er vundet tid, så problemet kan blive løst, og det vigtigste er, at der ikke sker nogen forstyrelser for branchen her og nu. Det er vi meget tilfredse med fra DI's side, siger hun.

Uklar tidshorisont

Det har ikke været muligt for Jern & Maskinindustrien at få svar i DANAK på, hvor lang tid den kommende høringsperiode og dermed den midlertige gyldighed af Kiwa-certikaterne bliver.

Men perioden formodes ifølge Jern & Maskinindustriens oplysninger at vare frem til jul.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11