23948sdkhjf

Aarhus-arkitekter i spidsen for Blåvand-projekt

Blåvand ligger ved Danmarks vestligste punkt og er en af landets største turistmagneter med et aktivt byliv og naturskønne omgivelser, som tiltrækker turister og besøgende året rundt. 

Bymidten har svært ved at følge med sin egen succes og bærer præg af mangel på en samlende plan for byens udtryk, byrum og trafik- og parkeringsstrategi. Det skal tegnestuen Sleth være med til at lave om på. 

Varde Kommune har igennem et pitchforløb i samarbejde med Foreningen Blåvand Udvikling og Realdania peget på et rådgiverteam med tegnestuen Sleth i spidsen til at udarbejde en samlet trafik- og masterplan for Blåvand. 

Teamet består, udover tegnestuen far Aarhus af mobilitetseksperterne Urban Creators, landskabstegnestuen Skaarup Landskab, de lokale ingeniører Fuldendt, turismeeksperten Lars Bernhard Jørgensen og Coast Studio, som gennem længere tid har dokumenteret vestkysten gennem fotografier.

Blåvand har cirka 350 fastboende, men i højsæsonen vokser byen til 25.000 indbyggere, suppleret med 10.000 daglige endagsturister.

Læs også: Tyske millioner Bjarke Ingels-tegnet museum i Oksbøl

Master- og trafikplanen skal løse Blåvands store trafikale problemer og pege på nye byrum, som kan bringe byliv, natur og vestkystens særlige identitet ind i bymidten til glæde for fastboere, erhvervs-drivende og besøgende.

Planen kommer til at udstikke designretningslinjer for nye, mere alsidige og spændende byrum i Blåvand, som er integreret med den omkringliggende natur. De nye byrum vil skabe plads til både parkering, handel, leg og nye rekreative aktiviteter hen over hele året. Det vil blive lettere at færdes trafikalt i bymidten for både lokale og besøgende i det nye attraktive bymiljø, suppleret med gode stiforbindelser til landskabet og Vesterhavet.

Planen forventes færdig i slutningen af marts 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126