23948sdkhjf

Arkitema vinder 50 boliger i Borup

Med reference til Olafur Eliassons "Your Rainbow Panorama" har Arkitema udviklet et 4.500 m² stort boligprojekt i Borup ved Køge. Entreprenør er NCC.
Sammen med NCC og Alectia skal Arkitema frem mod 2013 stå bag opførelsen af 50 almene boliger på Ørnholts Allé i Borup ved Køge med Boligselskabet Sjælland som bygherre.

Under overskriften " At bo i et individuelt fællesskab " har teamet netop vundet projektkonkurrencen for boligbebyggelsen Møllebankerne, der blandt andet er inspireret af Olafur Eliassons "Your Rainbow Panorama".

Arkitema oplyser på sin hjemmeside, at boligerne opføres som tæt-lave rækkehuse, der kommer til at danne en bugtende bevægelse. Boligerne favner en stor, fælles grøn have, hvor bebyggelsens fælleshus placeres.

Boligerne samler sig i mindre boliggrupper af fem huse, der forskyder sig i forhold til hinanden. Forskydningen understreger det enkelte hus. Den markerer en grænse til naboen og giver daglige arkitektoniske oplevelser af huse i bevægelse. Husene opføres i en enkel hvid-pudset facade med store tilbagetrukne vinduer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125