23948sdkhjf

Flytning på tale hos Rationel Vinduer

Ledelsen overvejer at flytte den sidste del af sin produktion i Sdr. Felding til fabrikkerne i Polen. Forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne er netop indledt.
Via moderselskabet Dovista har Rationel Vinduer løbende over de seneste fire år arbejdet med at flytte produktionen til Polen.

Og i dag har ledelsen informeret medarbejderne på fabrikken i Sdr. Felding om, at man påtænker at udflytte den sidste del af produktionsaktiviteterne.

Vurderingen er, at en flytning vil medføre afskedigelse af ca. 70 medarbejdere i produktionen, mens ca. 27 medarbejdere, der ikke arbejder i produktionen, fremover skal arbejde fra virksomhedens øvrige adresser.

Håber på hurtig klarhed
- Det er naturligvis en meget stor og svær beslutning, vi påtænker. Det vil berøre mange dygtige medarbejdere og betyde nedlukning af en fabrik, der i næsten 60 år har betydet meget for lokalsamfundet. Nu indleder vi forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter, og selvom forhandlingerne skal følge alle regler, så håber og tror jeg på, at vi kan få en hurtig afklaring, så vi kan melde præcist ud så snart som muligt. Alle har en interesse i at få klarhed, siger Stig Romlund, der er produktionsdirektør i Rationel Vinduer.

Han understreger, at virksomheden vil strække sig langt for at hjælpe medarbejderne videre i nye job:

- Vi har tidligere haft succes med at få medarbejdere godt videre, og selvom det er blevet sværere, så tror jeg, at det også vil lykkes denne gang. Vi vil nu forhandle med medarbejdernes repræsentanter om præcis, hvordan det skal foregå, siger Stig Romlund.

Tro på fremtiden
Adm. direktør Mads Isager betegner dagen som trist og ubehagelig, men han vælger alligevel at se optimistisk på mulighederne i fremtiden.

- Ingen ønsker, at markedet fortsætter med at falde. Men vi har en klar ambition om at vinde markedsandele på trods af den overordnede tendens. Vi tror på, det kan lade sig gøre – fordi vi har nogle gode produkter, som vi sidste år vandt Byggeriets Energipris for, fordi vi servicerer det danske marked effektivt, og fordi vi omlægger produktionen, så vi fortsat kan være konkurrencedygtige, forklarer Mads Isager.

Udflytningen af produktionen påvirker ikke udviklings- og salgsaktiviteterne, der fastholdes i Danmark. Rationel Vinduer vil også fortsat have hovedkontor i den nyrenoverede Turbinehal i det gamle elværk i Herning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125