23948sdkhjf

Sidste etape af Sjællands nye supersygehus i udbud

En ny sterilcentral bliver den sidste bygning, der udbydes som en del af det kommende Universitetshospital i Køge. 

– Udbuddet er den sidste af de i alt syv store totalentrepriser i vores kvalitetsfondsprojekt. Det betyder, at vi snart har en høj sikkerhed for, at vi får de funktioner, vi har behov for inden for den økonomiske ramme, siger regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen i en pressemeddelelse. 

Sterilcentralen udbydes i to særskilte totalentrepriser: Dels maskinleverancen, der omfatter udstyr og maskiner til sterilcentralen. Og dels de bygningsmæssige arbejder, som indeholder projektering og udførelse af de bygningsmæssige rammer, tekniske anlæg og et fuldautomatiseret højlager til sterilcentralen. 

Totalentrepriserne udbydes med en mindre forskydning, så maskinerne bliver bestemmende for udformning af bygningen og design af de tekniske anlæg. Sterilcentralen opføres så den er forberedt til at kunne automatiseres i endnu højere grad. 

Vejledende budgetramme for den samlede bygnings- og maskinleverance er 68 mio. kr. 

Designet til fremtiden
På sterilcentralen skal udstyr til operationerne rengøres og steriliseres.

Transporten af urent og rent udstyr fra og til hospitalets operationsafsnit sker allerede i dag med transport-robotter, der afleverer udstyret direkte på operationsgangen. 

Læs også: Corona koster flere måneders forsinkelse på universitetshospital

–   Det fremtidige hospital bygges til fremtidig teknologi, hvor transportopgaver automatiseres i stort omfang. Dette er særligt vigtigt i sterilcentralen, hvor leverance af steriliseret udstyr til operationerne uden forsinkelser er afgørende for patientsikkerheden, siger projektdirektør Helle Gaub. 

Sterilcentralen forventes at stå færdig i efteråret 2022. 

Det nye Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital i Køge. Det tages i brug i etaper fra 2021 og står færdigt i 2024. Hospitalsprojektet har et budget på 4 mia. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125