23948sdkhjf

Underleverandører står til tab efter halbyggers konkurs

Flere lokale firmaer, der var underleverandører på udvidelsen af Tinghallen i Viborg, står til at miste store beløb efter konkursen hos totalentreprenøren Dansk Halbyggeri. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

Yding A/S, Tømrermester Jørgen Sørensen, BE Installationer og Tonnys VVS er blandt de ramte firmaer, avisen har været i kontakt med. 

Tonny Sørensen, direktør og stifter af Tonnys VVS, ikke har et samlet overblik. Samme besked kommer fra Jørgen Sørensen. 

Direktør i BE Installationer, Erik Kønigsberg, kan derimod fortælle om tilgodehavende for mere end en mio. kr. hos Dansk Halbyggeri. 

- Det er da utrolig træls at være kommet i den situation. Vi har knoklet ekstraordinært for, at Tinghallen kunne åbne til december, så vi føler os ærligt talt lidt røvrendt, siger Erik Kønigsberg til Viborg Stifts Folkeblad. 

Tinghallen fik læsset til at tippe

Store tab på totalentreprisen på om- og udbyningen af Tinghallen i Viborg var hovedårsagen til, at Dansk Halbyggeri A/S onsdag blev begæret konkurs. Det har medejer og adm. direktør Henrik Madsen oplyst til Licitationen. 

Tabet på Viborg-projektet kan ifølge kurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater være i nærheden af 20 mio. kr. 

Da kontrakten på totalentreprisen på projektet blev indgået i starten af 2018 lød værdien på 62 mio. kr. Viborg Kommune er bygherre på projektet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125