23948sdkhjf

Kreative ideer bag nybygning og renovering af børnehaver i Billund

Bascon, Alectia og Spektrum Arkitekter skal være med til at præge processen omkring nybygning af 4 daginstitutioner, ”Børnenes Univers”, i Billund Kommune.
Billund byråd har i forbindelse med budgetlægningen for 2011 besluttet at etablere tre nye daginstitutioner i Billund og Grindsted samt nedlægge 11 andre.

De tre institutioner, der har betegnelsen ”Børnenes Univers”, skal placeres i fysisk nærhed af skolen i området. Flere af de nuværende institutionsbygninger skal forlades, andre skal renoveres, bygges om og der skal bygges nyt.

Ligeledes er det besluttet at børnehave og skole i Vorbasse og Hejnsvig skal sammentænkes både fysisk og ledelsesmæssigt. Det indebærer opførelsen af en ny børnehave og en ny hal i Hejnsvig skal sammentænkes og placeres i sammenhæng med skolen.

Ved nybygning og renovering af daginstitutionerne vægtes synlig og tydelig sammenhæng mellem pædagogik, arkitektur, indretning, materialevalg og teknologi.

Vision for fremtidens institutioner
Forud for igangsættelse af en traditionel byggeproces der i september måned blev afholdt en kreativ workshop, hvor relevante personer og eksperter diskuterede visioner og nye ideer i forhold til udvikling af fremtidens ideelle institutioner for børn.

Rådgivningsfirmaerne Bascon og Alectia samt Spektrum Arkitekter kickstartede workshoppen ved hver især at give et spændende og visionært oplæg vedrørende deres tanker og ideer om fremtidens institutioner i relation til visionerne bag byrådets beslutning om børnereformen.

Efter workshoppen sammenskrives, sorteres og grupperes bidragene i et idekatalog der har to funktioner. Det er basis for udbudsforretningen og det er idékatalog på det lokale niveau. I kølvandet på workshoppen er en handle- og tidsplan for den traditionelle byggeproces under udarbejdelse. Den fremlægges ved det udvidede styregruppemøde den 13. oktober 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125