23948sdkhjf

Københavns Universitets prestigeprojekt er forsinket igen

Niels Bohr Bygningen åbner først til sommer

Åbningen af Niels Bohr Bygningen i København er atter forsinket og skubbet til sommeren 2020, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Før jul stod det klart, at Københavns Universitets prestigeprojekt på 52.000 kvm og med et totalbudget på over 3 mia. kr. ikke blev færdigt i 2019 som tidligere udmeldt.

I en ny statusrapport fremgår det da også, at ”den samlede overdragelse til kunden bliver udskudt”. Forventet færdiggørelse er i rapporten sat til 2020, men uden angivelse af måned eller kvartal.

Projektdirektør Erik Stoklund Larsen præciserer det over for Licitationen - Byggeriets Dagblad til sommeren 2020.

Det er godt tre og et halvt år senere end det åbningstidspunkt, der var angivet i projektets første aktstykke fra 2013. Her lød det: ”Nybyggeriet forventes ibrugtaget ultimo 2016”.

Ifølge Vejdirektoratet, der overtog bygherreansvaret fra Bygningsstyrelsen i januar 2018, er årsagen til, at åbningstidspunktet bliver skubbet denne gang, eftervirkninger af, at der har været uoverensstemmelser med to entreprenører på ventilationsentreprisen.

Det har ikke bare forsinket ventilationsarbejdet, men også haft konsekvenser for de efterfølgende arbejder på andre entrepriser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.128