23948sdkhjf

Elindco vinder ordre til 54 mio. kroner

Fælleskrematoriet Sjælland og Lolland-Falster har udpeget Elindco Byggefirma som entreprenør på byggeriet af et fælleskrematorium uden for Ringsted.
Ultimo 2012 skal et nyt, stort fælleskrematorium stå færdigt i Kærup Erhvervspark ved Ringsted. Elindco Byggefirma er valgt som totalentreprenør og får dermed ansvaret for at lede og gennemføre byggeriet.

Ordren kom i hus i juli måned, men det er først i denne uge, at kontrakten formelt er forhandlet på plads, oplyser Elindco.

Bag programudbuddet til totalentreprisen står Grontmij (bygherrerådgiver), Henning Larsen Architects, Damgaard Rådgivende Ingeniører og Birgitte Finks Tegnestue. Til at færdigprojektere entreprisen har Elindco valgt Arkitektfirmaet Jørn Langvad og ingeniørerne fra Hansen, Carlsen & Frølund.

Skal udstråle kvalitet og åbenhed
Det nye fælleskrematorium kommer til at bestå af et ovnrum med plads til fem ovne, et kølerum med plads til ca. 80 kister samt omlægningsrum og rum for urner. Derudover skal der etableres rum for kister, som følges af pårørende samt rum for pårørende, der ønsker at overvære kremeringen. Sidst men ikke mindst skal der bygges personalefaciliteter; herunder kontor, mødelokale, kontor til modtagelse af bedemænd og garager til rustvogne.

Visionen med byggeriet er skabe et krematorium, der udstråler kvalitet og åbenhed. De ansatte skal have gode arbejdsvilkår og de pårørende skal føle sig trygge og godt tilpasse ved at have valgt at overvære kremeringen. Samtidig skal arbejdsfunktioner og drift kunne tilrettelægges effektivt, således at kremeringsprisen bliver relativt lav.

Beslutningen om at bygge nyt fælleskrematorium blev truffet i 2009, og hensigten er at erstatte syv eksisterende krematorier i Roskilde og Lolland-Falster Stift, Det skal dels bidrage til en mindsket udledning af CO2 væsentligt og dels sikre borgerne i stifterne den bedste og billigste kremering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14