23948sdkhjf

Ny indgang til Danmarks største vildmark

Nyt formidlingscenter i Nr. Vorupør vil skabe en stærk og tydelig port til Nationalpark Thy

Den 244 kvadratkilometer store Nationalpark Thy rummer noget af Danmarks mest oprindelige natur med strande, skovplantager og Europas største sammenhængende område af klithede.

Området er Danmarks største vildmark, men det rummer også en vigtig kulturhistorie, som både danskere og turister gerne skal udfordre.

Fredag 24. januar er der derfor første spadestil til Danmarks første nationalparkcenter på en unik grund præget af naturens kræfter mellem Vesterhavet, klitterne og fiskerlandsbyen Nr. Vorupør.

70.000 besøgende
Byggeriet Nationalparkcenter Thy skal med respekt for omgivelserne motivere og inspirere folk til, at komme ud på oplevelser i Nationalpark Thys vilde natur.

Det forventes at mere end 70.000 mennesker årligt vil besøge nationalparkcenteret, der er tegnet af Loop Architects i samarbejde med LB Consult, SLA og Coast.

Udover de fysiske tiltag rummer projektet bl.a. også en indsats for at rekruttere langt flere frivillige end de godt 100, som er tilknyttet nationalparken i dag.

Efter planen står Nationalparkcenter Thy klar til åbning i påsken 2021.
Kaptain

Om projektet

Nationalparkcenter Thy har et samlet budget på 31 mio. kr.

Det er støttet af Thisted Kommune (10 mio. kr.), A.P. Møller Fonden (8 mio. kr.), Foreningen Realdania (3,5 mio. kr.), Nordea-fonden (3 mio. kr.), Augustinus Fonden (3 mio. kr.) og William Demant Fonden (1 mio. kr.). Nationalpark Thy Venner har desuden bidraget med 1,5 mio. kr. gennem en indsamling, som 33 virksomheder, 24 foreninger og 173 privatpersoner.

Nationalparkcentret er en del af det samlede projekt ’Trædesten til Naturen’ på cirka 81 mio. kr., der handler om at give de besøgende mageløse oplevelser i Nationalpark Thys storslåede natur.
Kilde: Realdania
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125