23948sdkhjf

Trio vinder AAB’s 100 års by

I anledning af AAB’s 100-års jubilæum udskrev boligselskabet i juni 2019 en åben idékonkurrence om etape II af et nyt boligområde i Skæring nord for Aarhus. 

Nu er vinderne fundet. 

En enig dommerkomité har udpeget Everyday Studio, ALL – Atelier Lorentzen Langkilde og Sted som vinder med forslaget ‘100 års Byen’. Der kom 55 forslag fra ind- og udland til den åbne idékonkurrence om udviklingen af bebyggelsen.

Vinderen af idékonkurrencen forventes at blive tilknyttet som rådgiver i den indledende planlægning med viderebearbejdning af konkurrenceforslaget, som kan danne grundlag for en lokalplan for området og en designmanual.

100 års Byen og 100 års jubilæum
Med idékonkurrencen ville bygherren, AAB, blive klogere på det potentiale, som grunden i Skæring har. 

Bebyggelsen Skæring Bæk placerer sig mellem land og by – lige uden for byskiltet til Skæring By og mellem parcelhuse, marker, gartnerier og erhverv. Byggerierne repræsenterer med bygherres ord tankerne bag den gode bolig og det gode liv, hvor arkitekturen sætter rammerne for livet i og mellem husene. 

Det nye bykvarter hedder ‘100 års Byen – hvor hjem og fællesskaber gror’ og markerer samtidig fejringen af AAB’s jubilæum. Naturen spiller en væsentlig rolle i forslaget som omdrejningspunktet for hverdagslivet, rum for det uplanlagte og rum for de nære relationer. Biodiversitet, biomasse og regnvandshåndtering skaber rammer for fri leg, ophold og aktiv bevægelse – især i de store fællesrum. 

I forslaget placeres en stor cirkelformet bevoksning midt på grunden, og otte mindre boligklynger placeres rundt om. Med hovedgrebet skabes et bykvarter, der gentænker det at bo i og med naturen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.346