23948sdkhjf

De skal bygge Vibeengskolen

Faxe Kommune har fordelt fagentrepriserne på byggeriet af den kommende Vibeengskole. Med en samlet pris på 105 mio. kroner bliver skolen billigere end budgetteret.
I august 2010 vandt tegnestuen Arkitema arkitektkonkurrencen om Vibeengskolen i Haslev – et projekt der blandt andet udmærker sig ved at være det første, der opføres efter det nye modelprogram for folkeskoler.

Det ca. 7.300 m² store byggeprojekt blev i april 2011 sendt i udbud fordelt på tre fagentrepriser, og ud af i alt 14 indkomne tilbud har kommunens uddannelsesudvalg at pege på følgende virksomheder:

• Brdr. Thybo A/S (råhus og terræn)
• B. Nygaard Sørensen A/S (lukning og komplettering)
• Kirkebjerg A/S (installationer)

Besparelse kan skærpe energiprofil
Med valget af entreprenører ender den samlede pris på ca. 105 mio. kroner, og det er lavere end ventet. Besparelsen giver mulighed for at tilkøbe yderligere 1.000 m² solceller, og det vil i så fald gøre skolen i stand til at reducere energiforbruget til et minimum.

- Det er utroligt glædeligt, at licitationsresultatet er landet under det budgetterede. Så kan vi inden for de afsatte midler gøre Vibeengskolen til passivt byggeri og bringe byggeriet endnu videre i forhold til at blive en klimavenlig skole. Resultatet betyder også, at der nu er skabt fuldstændig ro omkring skolens anlægsøkonomi og stiforbindelserne hertil, siger formand Henrik Christensen fra uddannelsesudvalget.

Sagen bliver behandlet i Faxe Byråd torsdag den 13. oktober 2011. Hvis byrådet godkender udvalgets anbefaling, kan byggeriet indledes allerede i november 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11