23948sdkhjf

Arkitekter og modulfabrik bag rastepladstoiletter

Vinderup Træbyg har i samarbejde med Claus Bjarrum Arkitekter udformet en toilettype, der installeres på landets rastepladser.
Vejdirektoratet vil over de kommende år udskifte en del af de eksisterende toiletbygninger langs statsvejene. I stedet for de gamle og visse steder slidte toiletfaciliteter vil der blive etableret et nyt toiletkoncept.

De nye toiletter er udformet af Vinderup Træbyg i samarbejde med Claus Bjarrum Arkitekter. Designet blev udvalgt efter et EU-udbud, hvor fem konsortier kom med tilbud på nye toiletbygninger langs statsvejene.

Designet til lokale forhold
Toiletbygningerne har et moderne og lyst design og udmærker sig blandt andet ved at have store vinduespartier og gøre meget brug af dagslys. Desuden er de designet på en måde, der gør dem hurtige at stille op, nemme at vedligeholde, ændre eller fjerne igen.

Bygningerne bliver genkendelige i miljøet, men de vil samtidig ved brug af forskellige facadebeklædninger blive forankret til den lokale identitet, så de passer ind i lokalmiljøet. Facadebeklædningerne kan f.eks. være træ, cortenstål eller en let alufacade.

For nyligt er to af de nye toiletbygninger blevet opsat på i hovedstadsområdet, nemlig på rastepladsen Lærkereden på Helsingørmotorvejen ved Kgs. Lyngby og Salby rasteplads på Vestmotorvejen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093