23948sdkhjf

Grundstenen er lagt til DFDS’ nye perle på Marmormolen

Et signifikant nyt kendetegn er ved at tage form på Marmormolen i København, hvor der tirsdag blev afholdt grundstensnedlæggelse for PensionDannmarks byggeri af DFDS’ nye domicil.

Det skriver PensionDanmark i pressemeddelelse. 

Københavns overborgmester Frank Jensen var blandt deltagerne, da grundstensnedlæggelsen blev fejret, hvor rederiet efter planen flytter ind om to år og dermed bliver nabo til sin egen færgeterminal og får FN-byen som nabo. Molen, der historisk har huset den Ankerske Marmorforretning og senere kulimportindustri, bliver hjemstavn for et klimavenligt byggeri med fokus på sundhed og trivsel. 

Fakta: DFDS’ domicil på Marmormolen

Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø.

Totalentreprisekontrakt: 293,5 mio. kr.

Areal: Kontor ca. 12.500 kvm og ca. 1.000 kvm kælder + p-kælder.
Huset er designet til 700 medarbejdere.

Lejer: DFDS

Totalentreprenør: NCC Danmark

Grundsælger: By & Havn

Arkitekt: PLH Arkitekter

Bygherrerådgiver: Sweco

Rådgiver for lejer: NIRAS

Programmering: Gitte Andersen, ISS

Forventet indflytning: Primo 2022

Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld

Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse

PLH Arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets opbygning både inde og ude. 

– Bygningen skal levendegøre DFDS’ kultur - både visuelt og funktionelt. Derfor har vi arbejdet med tre vigtige pejlemærker for husets arkitektur: Bæredygtighed, et innovativt arbejdsmiljø og et domicil med identitet. Vi har skabt et holistisk bæredygtigt hus med mange medarbejdertilbud, der understøtter trivsel, innovation og fleksibilitet - hånd i hånd med et lavt energiforbrug og certificerede materialer, siger Søren Mølbak, arkitekt og partner hos PLH Arkitekter.

Læs også: 45.000 nye kvm til familier, arbejdsboliger og skilsmisse-par i Køge

Ejendommen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. De to nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer tre dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i to dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens to øverste etager kommer der tagterrasser med udsigt over vandet i Nordhavnen. 

Fra totalentreprenøren NCC lyder der stolte toner over at opføre et domicil, der med en forventet bæredygtighedscertificering til DGNB Guld flugter godt med selskabets værdier for f x høje miljøkrav og gode forhold for medarbejdere på byggepladsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172