23948sdkhjf

Ingen krise hos Silvan og Stark

De to store kæder kan begge præsentere stigende omsætning i 2010/11. Det er tilfredsstillende i en konjunkturfølsom branche, mener direktøren.
Byggevarekoncernen DT Group, der i Danmark driver de to store kæder Silvan og Stark, offentliggjorde onsdag tallene for regnskabsåret 2010/11.

Såvel det danske, som det nordiske og europæiske marked er mærkbart påvirket af den globale finansielle krise, der også har ramt byggebranchen. Men trods de svære vilkår er det lykkedes DT Group at styre sikkert gennem regnskabsåret med solide resultater på såvel omsætning som driftsresultat.

Silvan omsatte således for 1.570 mio. kroner i 2010/11, hvilket er en stigning på 6,2 % sammenlignet med året før. Omsætningen i Stark udgjorde i 2010/11 6.370 mio. kroner – en stigning på 2,1 %.

Afgørende at fastholde markedsandel
De danske resultater er på niveau med DT Groups øvrige resultater i Norden og Nordeuropa, og CEO Steen Weirsøe er tilfreds med resultatet:

- Når omsætningen stiger i et vigende marked, er det et udtryk for, at man fastholder sin markedsandel, og det har været afgørende for os. Byggebranchen i almindelighed, og byggemarkederne i særdeleshed, er selvsagt meget konjukturfølsomme, og når forbrugertilliden falder, påvirker det vores omsætning med det samme. Det stiller krav til vores evne til omstilling og fleksibilitet, siger Steen Weirsøe.

Omsætningen i DT Groups samlede forretning i Norden og Nordeuropa endte på 18.410 mio. kroner mod 17.061 mio. kroner året før. Driftsresultatet (EBITA) udgør 981 mio. kroner mod 861 mio. kroner i 2010/11. Det er en stigning på 13.9 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141