23948sdkhjf

Udskifter tætningsbånd i 90 meters højde

I den københavnske Ørestad udskifter Eiler Thomsen Alufacader tætningsbånd i glasfacaderne på Ferring International Center. VMC Pitzner er totalleverandør af materiel til byggepladsen.
Over en periode på ni måneder skal Eiler Thomsen Alufacader A/S udskifte tætningsbånd i glasfacaderne på Ferring International Center, der ligger i Ørestaden.

Udskiftningen omfatter samtlige glas i det 20 etager høje byggeri og kan kun ske udefra. Derfor har VMC Pitzner opstillet en række dobbeltmastede arbejdsplatforme, som bringer mandskabet helt op i cirka 90 meters højde.

Masterne til arbejdsplatformene er fastgjort til beslag, der er svejset fast på bygningen for hver 3. etage, som giver stor stabilitet. Arbejdsplatforme står typisk på et chassis på hjul. I dette tilfælde står flere af dem på minichassiser, der er understøttet ned i bygningens kælderkonstruktion.

Forsynet med topmonterede mastekraner
- Facaderne er opbygget af 80 kg tunge lamelkassetter. Efter at have afmonteret de nederste arbejder håndværkerne sig opad på bygningen og flytter lamelsystemerne en etage ned, når de har fået udskiftet tætningsbånd, fortæller salgskonsulent Henrik Dyrby Jensen, VMC Pitzner.

Virksomheden har stået for alt materiel til byggepladsen i en totalløsning, som ud over arbejdsplatforme omfatter sikkerheds- og adgangsstilladser med trapper til arbejdsplatformene, byggepladshegn, udlægning af jernplader til materialetransport, opstilling af moduler til mandskabsfaciliteter og diverse tilslutninger.

Arbejdsplatformene er forsynet med topmonterede mastekraner, hvormed man håndterer lamelkassetterne. Arbejdsplatformene stoppes ud for det aktuelle arbejdssted, så arbejdshøjden er optimal.

- En del af facaderne vender ind mod gårdhaver, som delvist er gravet op i forbindelse med arbejdet. Vi har overdækket opgravninger og de opstillede minichassiser, så arbejdet skæmmer gårdhaverne mindst muligt, fortæller Henrik Dyrby Jensen.

Kilde: VMC Pitzner

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088